Financial Times: Patriotlar muhtemelen Ukrayna'ya ulaştı

Financial Times gazetesi, Ukrayna'ya sözü verilmiş olan Patriot bataryalarından ilkinin ülkeye ulaştırılmış olabileceğini yazdı.

GİRİŞ 10.03.2023 14:14 GÜNCELLEME 10.03.2023 14:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Ukrayna’nın, ABD ve Almanya tarafından geçen sene kendisine sözü verilen iki Patriot hava savunma sisteminden birisini teslim almış olmasının muhtemel olduğunu yazdı.

Bununla beraber, gazetenin haberine göre, "Patriot bataryalarından bir kısmı Ukrayna'ya ulaştırılmış olsa da henüz çalışır hâlde değiller" ve Ukrayna şu anda Hollanda'nın Patriot sistemleri için birkaç rampa daha göndermesini bekliyor.

Daha önce Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, İspanyol El Pais gazetesine demecinde, Patriot sistemlerinin kısmen Ukrayna’ya ulaştırıldığını söylemişti. Ancak daha sonra Polonya Savunma Bakanlığı bir açıklama yapıp Blaszczak’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydetmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Görelim bakalım Rusya'nın durdurulamaz füzelerini! Şimdi gerçeklerin zamanı! Amerikanın kahramanı (patriot), Rus hançeri (kinzhal)'e karşı. Rusya daha önce gelirse vuruz diye uyarmıştı.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    lan rahat dur hollanda simdi putin bey kızcak sallıycak nükleeri patriot matriot sökmez ona
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde Amerika? Savaşı başlatıp kaçtı. Mış gibi yapıyor. CHP gibi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani şu bize vermemek için on takla attığınız? nato üyesi olmayan ülkeye bedava verdiğiniz patriotlardan mı bahsediyorsunuz!!! can korkusu insana her şeyi yaptırır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı! İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü