Azerbaycan'dan İran'a nota: Düşmanca bir davranış!

Azerbaycan, İran sahasında 30 dakikadan fazla uçuş gerçekleştirdiğini öne sürerek İran'a nota verdi. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada, "Provokasyon ve düşmanca bir davranıştır" ifadeleri kulllanıldı.

GİRİŞ 11.03.2023 17:40 GÜNCELLEME 11.03.2023 17:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, İran'a ait askeri bir uçağın yerel saatle 09.44'ten 10.26'ya kadar Azerbaycan-İran devlet sınırı boyunca, Zengilan ili ve Bilesuvar ili sınırları üzerinde aralıksız uçuş yaptığı belirtildi.

İRAN'A NOTA VERİLDİ

Askeri uçağın iki ülke arasındaki devlet sınırına 3-5 kilometre mesafede, bazen ise devlet sınırının üzerinde uçtuğu ifade edildi. İran uçağının iki ülke arasındaki devlet sınırına bu kadar yaklaşmasının ve sınır hattı üzerinden uçmasının sivil havacılık güvenliğini tehdit ettiği vurgulanırken, eylemin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da gerginleştirmeye hizmet ettiği kaydedildi.

'DÜŞMANCA BİR DAVRANIŞ'

Uçağın Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarının yakınlarında yarım saatten fazla uçuş yapmasının Azerbaycan'a karşı provokasyon ve düşmanca bir davranış olduğu kaydedilen açıklamada, "İran tarafını böylesine provokatif bir adımdan dolayı şiddetle kınıyor, uygun bir açıklama yapmaya ve gelecekte bu tür provokatif adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. İran’ın Azerbaycan Büyükelçisi Seyid Abbas Musavi’nin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve kendisine olayla ilgili bir protesto notası verildiği aktarıldı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 yıl önce Şikayet Et
    kardaslara hisar hava savunma yollayalım vursunlar
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah iran azarbaycanı topraklarına katar
    Cevapla
  • İran akıllı ol 1 yıl önce Şikayet Et
    Necmettin Aslan
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleher bomba üretmek şart oldu
    Cevapla
  • bordo bereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey selefi iran akıllı ol. Gardaşımla uğraşma. Aklını alırız!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"