Meksika’da karteller çatıştı: 9 ölü

Meksika’nın Michoacan eyaletinde iki kartelin silahlı üyeleri arasında çıkan çatışmada 9 kişi öldü.

Meksika’da karteller çatıştı: 9 ölü
Meksika’da karteller çatıştı: 9 ölü
GİRİŞ 11.03.2023 20:28 GÜNCELLEME 11.03.2023 20:29

Meksika'nın Michoacan eyaletinin Uruapan ve Chinicuila şehirlerinde yoğunlaşan çatışmalarda, birbirine düşman iki suç örgünün silahlı elemanları otomatik silahlarla birbirlerine saldırdı. Olaylar sırasında suçluların araç yakarak bazı karayollarını trafiğe kapattıkları da görüldü. Yaşanan olaylar bölge halkında korkuya neden olurken, Meksika Ordusu ve Michoacan Eyaleti güvenlik güçleri ortak bir operasyon başlattı. Yetkililer eyaletin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonda silahlı ve kurşun geçirmez yelekler giyen 15 kişinin tutuklandığını bildirirken, 9 kişinin ise suç grupları arasında yaşanan çatışmalar sırasında öldüğünü açıkladı. Güvenlik güçleri operasyon sırasında Chinicuila şehrinde bir karayolunda yanan bir araç içerisinde 6 kişinin kurşunlanmış ve yakılmış cesedinin bulunduğunu belirtirken, Uruapan şehrinde ise yaşanan çatışmalarda ölen 3 kartel üyesinin cesetlerinin ele geçirildiğini ifade etti. Tutuklanan 15 kartel üyesi ise haklarında yasal işlem yapılmak üzere Meksika Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerine teslim edildi.

Michoacan eyaletinde Meksika’nın en tehlikeli suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli’nin (CJNG) de aralarında bulunduğu çok sayıda kartel faaliyet gösteriyor.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!