BAE'den, Türkiye ve Suriye'ye 217 uçak yardım malzemesi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye 217 uçakla yardım malzemesi ulaştırdı.

BAE'den, Türkiye ve Suriye'ye 217 uçak yardım malzemesi
BAE'den, Türkiye ve Suriye'ye 217 uçak yardım malzemesi
GİRİŞ 12.03.2023 23:38 GÜNCELLEME 12.03.2023 23:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BAE Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın 7 Şubat'ta verdiği talimatla Türkiye ve Suriye'de depremden zarar görenlere destek olmak için başlatılan "Yiğit Süvari 2" operasyonuna ilişkin bilgi verildi.

"Yiğit Süvari 2" operasyonunun devam ettiği belirtilen açıklamada, bu kapsamda Türkiye ve Suriye'ye 217 uçakla toplamda 7 bin 27 ton insani yardım ulaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, BAE Kızılayı Başkanı Şeyh Hamdan bin Zayid'in talimatıyla 37 bin 500 gıda kolisi taşıyan bir geminin, Suriye'nin Lazikiye limanına ulaştığı kaydedildi. Gıda kolilerinin, Suriye Kızılayı ile koordineli bir şekilde depremden zarar gören bölgelere ulaştırılacağı bilgisi verildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arapları senelerce bize koyulediler. yalan yazan tarih utansin
    Cevapla
  • istanbulum 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşlerimizden
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel hep böyle kalın temiz işler yapın
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razı olsun , İslam kardeşi ülkemiz BAE , zor zamanlarımızda en büyük insani yardımı yapıyor . İnşallah , Türkiye - BAE ilişkileri daha üst seviyelere ulaşacaktır .
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah bereket versin Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı