Macaristan Büyükelçisi Matis’ten ‘künefe’ paylaşımı

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Kaymakcı, Twitter hesabından Hatay künefesinin AB’de tescil edilen 9. Türk ürünü olduğunu duyurdu. Macaristan Büyükelçisi ise "Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz” yorumunu yazdı.

Macaristan Büyükelçisi Matis’ten ‘künefe’ paylaşımı
Macaristan Büyükelçisi Matis’ten ‘künefe’ paylaşımı
GİRİŞ 13.03.2023 13:49 GÜNCELLEME 13.03.2023 15:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” dedi. Paylaşımın üzerine Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, “Kutlamak için bugün bir künefesöyleriz Sayın Büyükelçi” cevabını verdi.

AB TESCİLLİ 9. ÜRÜN OLDU

Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, coğrafi işaret olarak Antep Baklavası/Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri, Bayramiç Beyazı, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Taşköprü Sarımsağı, Milas Zeytinyağı ve Giresun Tombul Fındığı’ndan sonra AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” ifadelerini kullandı.

BİR GÜN KÜNEFE SÖYLERİZ

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Kaymakcı’nın paylaşımını alıntılayarak, “Tebrikler. Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz Sayın Büyükelçi” dedi.

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    süper tatlı. çok severim. icat edenin yapanların eline sağlık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!