Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye için tek yürek oldu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kızılay’ı, Türkiye’deki deprem bölgelerine gönderilmek üzere ikinci defa yardım kolileri hazırladı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye için tek yürek oldu
Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye için tek yürek oldu
GİRİŞ 13.03.2023 20:36 GÜNCELLEME 13.03.2023 20:42
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yüzlerce gönüllüden oluşan ekipler, Türkiye için hazırlanan yardım kolilerini birlikte paketledi. Dubai emiri Muhammed bin Raşid el-Maktum ile veliaht prens Hamdan bin Muhammed bin Raşid El Maktum da gönüllüleri ziyaret ederek Türkiye’ye desteklerini yineledi.

BAE’nin Dubai emirliğinde gerçekleşen yardım kampanyasında içerisinde gıda ve hijyen maddelerinin bulunduğu paketler tek tek hazırlandı. BAE medya ofisi tarafından Dubai’de yaşayan isimler de yardım kampanyasına davet edildi ve BAE medyasına konuştu.

"EMİRLİK VATANDAŞLARI, TÜRKIYE’NİN HER DAIM DOSTU"

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye büyükelçisi Tugay Tunçer ve Dubai başkonsolosu Onur Şaylan da yardım kampanyasının düzenlediği salonda hazır bulundu. Dubai’deki devlet medya ofisinin daveti üzerine kampanyaya katılan ve burada BAE medyasına konuşan yazar Muaz Kalaycı, “Bugün Birleşik  Arap Emirlikleri vatandaşlarıyla birlikte Türkiye’miz için yardım kolileri hazırladık. Emirlik vatandaşları, Türkiye’nin her daim dostu olduğunu burada bizlere bir kez daha gösterdi. Herkese çok teşekkürler” dedi.

Dubai’deki okullarda eğitim gören öğrenciler de yardım kampanyasına oyuncaklar götürerek katıldı. Ayrıca çocuklar tarafından yazılan yüzlerce geçmiş olsun ve yanınızdayız temalı mesajları içeren notlar da kolilerin içerisine konuldu.

Dubai’de hazırlanan kolilerin aynı gün içerisinde deprem bölgelerine transfer edileceği belirtildi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    5 milyar dolar parayı avrupada amerikada tutacağınıza ziraat bankasında faizsiz 5 yıl tutsanız toki o parayı kullansa ve evler yapsa daha makbule geçer
    Cevapla
  • Hüseyin Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun dayı oğlu
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    BAE de Müslümanın Müslümandan başka dostu olayacağını anladı. bizler bir araya gelirsek Türk ve Müslüman alemini kimse yıkamaz
    Cevapla
  • İslam 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde bu türklük hastalığı oldukça müslümanlar bir yere varamaz
    Cevapla
  • gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremde kimin dost kinin düşman olduğunu çok iyi anladık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!