Rusya'dan ABD'ye gözdağı: Benzeri görülmedi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesi ile Çin arasındaki ilişkilerin, "benzeri görülmemiş" yüksek seviyeye ulaştığını duyurdu.

GİRİŞ 14.03.2023 01:04 GÜNCELLEME 14.03.2023 08:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ukrayna savaşı sonrası ABD ve Avrupa ile ilişkileri gerilen Rusya'nın Çin ile yakınlaşması dikkat çekmişti. Bu hususa dair dikkat çeken açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesi ile Çin arasındaki ilişkilerin, "benzeri görülmemiş" yüksek seviyeye ulaştığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Çin Savunma Bakanlığı görevine getirilen Li Şangfu ile Çin'in Merkezi Askeri Komisyonu başkan yardımcılıklarına atanan Çin Halk Kurtuluş Ordusundan General Cang Youşia ve General Hı Veydong'a telgraf göndererek, ayrı ayrı tebrik etti.

ABD VE AB'YE GÖZDAĞI VERDİ

Rusya ile Çin'in ortak sınıra ve tarihe sahip olduğu belirtilen tebrik mesajlarında, şu ifadelere yer verildi:

"Rusya ve Çin, eski dost ve ortaklar. Ortak sınır ile tarih ve uzun yıllara dayanan dostluk, halklarımızı ve ülkelerimizi birbirine sıkı sıkıya bağladı. İkili ilişkiler, benzeri görülmemiş yüksek seviyeye ulaştı ve dünyada jeopolitik gerilimin arttığı koşullarda küresel istikrarın sağlam destekleyicileri oldu."

Şoygu, iki ülke arasında, askeri teknik alandaki işbirliğinin gelişmeye devam edeceğini umduğunu kaydetti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 12
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden putin konuşurken çinliler tercüman kulaklığı takmıyor
    Cevapla
  • Osman45 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çin türkiye ortak para birimini kullanma zamani geldi
    Cevapla
  • kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin en büyük düşmanı abd ve köpeği yunanistandır
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki ülkeye güvenmiyorum ama zor süreç yaşayan ABD'yi de tam batırma zamanı. Asya Ekonomi ittifakı kurulabilir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanmaz arlanmaz  ABD..! Iraki işgal edip milyonlarca insani öldùren, Ebu Gureyb, Felluce ve nice işkence merkezlerinde zavalli Iraklilara işkence eden, elektrik veren, köpeklere isirtirken yaninda puro icerken poz veren ABD conileri..!! Su aciklamasina bak yaa? PIŞKINLIK..! Ama Ilahi adalet zamani yaklasiyor ABD için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek sürüsü Kocaeli'de yavru köpeği canlı canlı yedi
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi