Beyaz Saray'dan 'Türkiye' mesajı!

Başkent Washington'da 14 Mart'ta bir araya gelen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivanve ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yazılı açıklama yapıldı.

GİRİŞ 15.03.2023 07:08 GÜNCELLEME 15.03.2023 11:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleleri masaya yatırdığını bildirdi.

Görüşmede, Sullivan'ın, Türkiye'de meydana gelen depremler nedeniyle taziye mesajını yinelediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu süreçte Türkiye halkına desteğinin devam edeceğini belirttiği kaydedildi.

Açıklamada, tarafların, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin yenilenmesi için Türkiye'nin çabaları ve Rusya'nın Ukrayna'da devam eden saldırılarının yanı sıra bir dizi bölgesel ve küresel gelişmeleri de ele aldıkları ifade edildi.

Tarafların, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden müzakerelere verdikleri destek ile ikili savunma işbirliğini de masaya yatırdıkları kaydedilen açıklamada, Sullivan'ın, ABD'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmaları yönündeki görüşünü aktardığı belirtildi.

KALIN-NULAND GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland da bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile görüşmesine ilişkin Twitter'dan bir paylaşım yaptı.

Depremlerden etkilenenlere taziyelerini sunmak ve ABD'nin bu süreçte Türkiye'ye verdiği desteği görüşmek üzere Kalın ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Nuland, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunun yanı sıra ikili ve bölgesel işbirliklerini masaya yatırdıklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık abd ile görüşmeyelim 1 numaralı düşmanımız abd
    Cevapla
  • 06 Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak hainler nato müttefikiz derler pyd/pkk ya siyasi askeri yardim edeler.nato da biz hizmet eriyiz.Kore de b u alçaklara canini veren fedayi,yaziklar olsun bize
    Cevapla
  • Ali Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Devlet Amerikanın bölgemize ve dünyadaki diğer alanlarda yaptığı terörist faaliyetler bir an önce sonlanmalı!
    Cevapla
  • hsy 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyayla karşı karşıya geldiklerinde akıllarına biz geliriz. yoksa bizi tanımazlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem odunu yetişen amerika ateşin bol olsun. Kahrolasın enkazını göreyim amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...