Türkiye-ABD hattında kriz yaratan fotoğraflara Washington'dan izah

Mart ayının başında ABD Genelkurmay Başkanı Milley'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütleriyle görüşmesiyle başlayan kriz ile ilgili bir açıklama geldi.

Türkiye-ABD hattında kriz yaratan fotoğraflara Washington'dan izah
Türkiye-ABD hattında kriz yaratan fotoğraflara Washington'dan izah
GİRİŞ 16.03.2023 09:11 GÜNCELLEME 16.03.2023 09:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dönemde sakin devam eden Ankara-Washington ilişkileri, Mart ayının başında ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'nin Türkiye-Suriye sınırına yakın bir noktada teröristlerle yaptığı sürpriz ziyaret nedeniyle gerilmişti.

ABD Genel Kurmay Başkanı Milley, Suriye'nin kuzeyini ziyaret ettiABD Genel Kurmay Başkanı Milley, Suriye'nin kuzeyini ziyaret etti

ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: Suriye ziyareti dolayısıyla izahat istendiABD Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: Suriye ziyareti dolayısıyla izahat istendi

ABD: Genelkurmay Başkanı Milley Suriye’de sadece ABD askerleri ile görüştüABD: Genelkurmay Başkanı Milley Suriye’de sadece ABD askerleri ile görüştü

Ankara'nın tepkisini çeken ziyaret üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve Türkiye'nin duyduğu rahatsızlık iletilmişti.

Omurgasını terör örgütleri PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile görüşen ve bilgi alan Milley, aradan geçen haftalar sonrasında bugün bir açıklama yaptı.

Milley, terör örgütleriyle yaptığı ziyaretin "rutin ve kesinlikle yapılması gereken bir ziyaret" olduğunu söyledi.

Milley, ziyaretinin amacının görev güçlerini kontrol etmek, ne durumda olduklarını değerlendirmek ve kuvvetlerin korunması gibi konularda rutin bir ziyareti amaçladığını söyledi.

Suriye'de yaklaşık bin ABD askeri olduğunu hatırlatan Milley, "Risk altındalar. Suriye'de bulunan çeşitli aktörler tarafından zaman zaman çeşitli mühimmatlarla saldırıya uğruyorlar. Bu yüzden gidip onları kontrol etmek ve görevin doğrulandığından emin olmam gerek" dedi.

Türkiye ile ABD'nin yıllardır bir ortak çıkarı olduğunu vurgulayan ABD Genelkurmay Başkanı, "Yıllardır oradayız. Ortak çıkarımız DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasıdır. Halifelik yıkıldı. Ancak örgütün kalıntıları hala orada. Elbette bu benim yapmam gereken bir şeydi. Bir Genelkurmay Başkanı'nın, özellikle de zarar görebilecekleri bir durumdayken, ABD kuvvetlerinin ne durumda olduğunu kontrol etmesi son derece yerinde bir hareket" diye konuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz itlik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    icimizde okadar hain varki ne abd ne ingilizlere gerek yok bu ulkenin nufusu 40 milyon olaydi ama vatansever olaydi
    Cevapla
  • Zaza aydo 1 yıl önce Şikayet Et
    terörist ABD
    Cevapla
  • sor 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi seçimi bekliyor Reis kaybederse Türkiye paraça pinçik olacak abd'e bizi bir taraftan yünanla bir taraftan PKK bir tarftan da içimizdeki PKK föte ile çökertmeye çalışacak. inşallah yanılırım
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne işiniz var.. Oradaki Teröristten size ne.. Daeşi kurup oraya yerleştiren sen değilmisin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var