El Salvador bu fotoğrafları ilk kez paylaştı: Yastık yorgan bile verilmiyor

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin talimatıyla yapılan 40 bin kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha götürüldü. Mega hapishanedeki yatak ve yorgansız yataklar basınla paylaşıldı.

GİRİŞ 16.03.2023 17:26 GÜNCELLEME 16.03.2023 17:36
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Orta Amerika ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin talimatıyla yapılan 40 bin kapasiteli Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi daha götürüldü.

Cumhurbaşkanı Bukele, Twitter hesabından çete üyelerinin hapishaneye götürülme anının görüntülerini paylaşarak, mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Bukele, "Bugün yeni bir icraat gerçekleştiriyor ve 2 bin kişilik ikinci çete grubunu Terörle Mücadele Merkezi'ne (CECOT) sevk ettik. Böylece dünyanın en çok eleştirilen hapishanesinde yaşayan çete üyesi sayısı 4 bine ulaştı." ifadesini kullandı.

YASTIK YORGAN BİLE YOK

Yeni gelen görüntülerde mahkumların kaldığı yerler de gösterildi. Alışılmışın dışına gidilen tasarımda, suçluların üst üste dizilmiş metal yataklarda kaldıkları görüldü. Yataklarda herhangi bir yorgan, yastık ve nevresim takımı olmaması ise dikkat çekti.

MEGA HAPİSHANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Bukele'nin paylaştığı videoda, çete mensuplarının yoğun güvenlik önlemleri altında kısa şortlu, dövmeli vücutlu ve çıplak ayaklarıyla hapishaneye taşındığı anlar gösteriliyor.

Mega hapishaneye en son 26 Şubat'ta 2 bin çete üyesi götürülmüştü.

San Salvador'a 74 kilometre mesafede Tecoluca kasabasındaki bir vadide, 166 hektarlık alanda mega olarak adlandırılan hapishanenin açılışı 2 Şubat'ta yapılmıştı.

Çetelere karşı mücadele amacıyla inşa edilen ve Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olduğu belirtilen "Terör Muhafaza Merkezi" Devlet Başkanı Bukele tarafından açılmıştı.

Ülkede mevcut cezaevi kapasitesinin 30 bin civarında olduğu kaydediliyor.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 112
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş ve Kavala yi buraya gönderin!!!
    Cevapla
  • Ferhan özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Acı ceksinlerki birdaha meyil etmesinler suça bence doğru birşey rahat yasarlarsa suça meyilli olur
    Cevapla
  • Turgay turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık dışı görüntüler bunlar Kim ne suç işlerse işlesin karşılığında bu kadar aşağılayıcı davranılmamalı suç ve ceza nın karşılığı bu değil olmamalıda Bu kadar suçlunun ailesi ve yakını bunları görüyor Bu işkence bunlara değil şu görüntülerle aile lerine yapılıyo bence Bunlara yemek verip barındırıyosan insan hakları çerçevesinde davranmalısın Aksi taktirde bunu hakedecek bir suçluyu bu şekilde davranarak değil idam et bundan daha verimli olur Keza dediğim gibi bu mahkuma değil ailesine yapılmış bir işkencedir
    Cevapla
  • Avra 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne suç işlerse işlesin öylemi??
    Cevapla
  • Çetin Altan 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir manzara herkeze ders osun
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    suçsuz bir insanı, bir masumu öldürmüş ise o kişi neden cezaevine konulup o ülkenin parasıyla besiye çekilir ki vur boynunu gitsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?