Tayvan gelen turistlere para ödeyecek

Tayvan Turizm Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 15 Nisan'dan itibaren ülkeyi ziyaret edecek her bir turiste 5 bin Tayvan doları (yaklaşık 3 bin 106 TL) verileceği duyuruldu.

Tayvan gelen turistlere para ödeyecek
Tayvan gelen turistlere para ödeyecek
GİRİŞ 17.03.2023 13:15 GÜNCELLEME 17.03.2023 14:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uzakdoğu ülkesi Tayvan'ın 2023 yılının başında ülkeye 6 milyon ziyaretçi çekme çabasının bir parçası olarak onayladığı, "ülkeyi ziyaret eden turistlere para desteği" projesi hayata geçiyor.

TURİSTE PARA DESTEĞİ

Tayvan Turizm Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 15 Nisan'dan itibaren ülkeyi ziyaret edecek her bir turiste 5 bin Tayvan doları (yaklaşık 3 bin 106 TL) verileceği duyuruldu. Turizm Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Lin Hsin-jen, bir turist grubundan bağımsız olan gelenlere 5 bin, en az 8 kişilik tur gruplarına 10 bin (yaklaşık 6 bin 612 TL) ve 15'den fazla üyesi bulunan gruplara ise en fazla 20 bin Tayvan doları (12 bin 441 TL) verileceğini söyledi.

5 BİN TAYVAN DOLARI VERİLECEK

Lin ayrıca, paranın nakit şeklinde değil, kartla verileceğini de sözlerine ekledi. Tahminlere göre para desteğinden 90 bin grubun yararlanabileceği düşünülüyor. Covid-19 salgınından önce Tayvan'a yılda yaklaşık 11 milyon turist geliyordu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların derdi turist değil, Çin'e karşı destek sağlamak.
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde öğle olsun Sayın Fatih Bey! Tayvanın stratejik önemini bizdeki bazı sivri zekalılar hala anlamış değiller bugün en gelişmiş çipleri 3 nm TSCM üretiyor! Dinsiz innançsız ateist Konunist çinliler 2020 senesinde 350 Milyar USD değerinde yurt dişından çip ithal etmiştir! Bügün komunist çinli çip üreticisi SMIC en gelişmiş çipi 7 nm! SMCI nin üretiği çipler ne kadar güvenilir bu tartışmaya hiç girmek istemiyorum! Komunist çinin Tayvan ve Tayvan teknolojisini niçin göz diktiğini o zaman anlarsınız belki! Bu konu hakkında ingilizce kitap "Chip War" The fight for the Worlds most Critical Technology!
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu zaten bizimkiler yıllardır yapıyor. Sadede parayı turiste değil acentalara uçak başı veriyor.Anliyacaginiz bizim paramızı elin turistine peşkeş çekiyor. Otel patronları ve acenteler kazanıyor,ülke olarak biz kaybediyoruz..Tek artısı ciğeri beş para etmez yabancılara halkım hizmetkar oluyor ve bunun karşılığı askeri ücret alıyor. Buna da istihdam deniliyor ama sadece yaz ayları.
    Cevapla
  • doğan slx 1 yıl önce Şikayet Et
    arife tarif gerekmez çözmüş işi
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydin herkez teknoloji ükesi Tayvana ziyarete etmeye gezmeye gidin böyle fırsat kaçırılmaz!
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayvan çok önemli bir ülke bizim vatandaşların çoğunun farkında bile değil! Dünyanın en gelişmiş çipleri 3 nm ve çiplerin büyük bölümü TSCM Taiwan Semiconductor manufacturing tarafından üretilmekte. Apple cep telefonun Fason üreticisi Foxcon Tayvan menşeili. Bügün çipsiz hiç bir araba uçak Iha uçuramazsınız camaşır makinan içinde bile çip var! Tayvan üstelik demokratik ülke din innanç özgürlüğü mevcut!
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Tavyanlılar gerçek samimi dost Çinliler! Tayvan da demokrasi insan hakları hayvan hakları din ve innanç özgürlüğü medya ifade özgürlüğü mevcut! Giden arkadaşlar Japonyayı çok benziyor dediler şimdiye kadar tanışmış olduğum tayvanlılar gerçekten Japonları benzemekte! Demokratik Tavyvanlı çinilerin ve dinsiz kitapsız innançsız etiksiz marxist komunist çinlilerin arasında dağlar kadar fark var!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!