Avustralya’da korkutan görüntü

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Darling Nehri'nde yüz binlerce ölü balık bulundu.

Avustralya’da korkutan görüntü
Avustralya’da korkutan görüntü
GİRİŞ 18.03.2023 14:39 GÜNCELLEME 18.03.2023 16:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin batısında yaklaşık 500 nüfuslu Menindee kasabasından geçen Darling Nehri'nde toplu balık ölümü meydana geldi.

Nehirde yüz binlerce ölü morina balığı, altın levrek, gümüş levrek ve kemikli tatlı su balığı tespit edildi. Balık ölümlerine 40 santigrat derecenin üzerine çıkması beklenen yüksek hava sıcaklıklarıyla birlikte sudaki düşük oksijen seviyesinin yol açtığı ifade edildi.

DÜŞÜK OKSİJEN SEVİYESİ YOL AÇTI

Yetkililere göre toplu balık ölümünün boyutu, 2018 ve 2019'daki balık ölümlerini gölgede bıraktı. NSW Birincil Endüstriler Departmanı (DPI) tarafından yapılan açıklamada, balık sağlığına yönelik risklerin değerlendirilmesine devam edileceği ifade edildi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Şü nedirlere oksijen pompası konulsa da bu balıklar ölmese olmaz mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi