Skandal sözler! "Türkiye zor durumda İstanbul'u işgal edelim"

Ermeni asıllı Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, küstahça açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin deprem nedeniyle zor durumda olduğunu ve İstanbul'un işgal edilmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 18.03.2023 17:27 GÜNCELLEME 31.03.2023 17:18
Bu Habere 971 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye yönelik sık sık yaptığı hadsiz açıklamalarla gündeme gelen Ermeni asıllı Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, yine skandal sözler sarf etti. Daha önce yaptığı konuşmalarda 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı, Ermenilere Özellikle İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme çağrısında bulunan Bagdasarov, şimdi de Türkiye'yi işgal etme çağrısında bulundu.

"BİZE AİT OLANI GERİ ALALIM"

6 Şubat depremleri nedeniyle Türkiye'nin zor durumda olduğunu düşünen Semyon Bagdasarov, Rus yönetici ve askerlere çağrıda bulundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu fırsat olarak gösteren Rus vekil, küstahça sözler sarf ederek İstanbul’un “tarihi olarak Rusya’ya ait olduğunu” ve geri alınması gerektiğini iddia etti.

Rus propagandacı Vladimir Solovyov’un programında açıklamalarda bulunan Bagdasarov, “Türkiye şu an zor durumda, bunu kullanalım. Orta Asya’dan onu kovalım, Ukrayna’daki nüfusunu baltalayalım. Güney Kafkasya’dan kovalım. Türkiye’deki belirli güçleri kaldıralım ve tarihi olarak 'bize ait olanı' geri alalım. Konstantinopolis (İstanbul)! Ayasofya üzerine haç dikelim!” dedi. 

KIRIM'IN İŞGALİNİN YIL DÖNÜMÜNDE SÖYLEDİ

Semyon Bagdasarov'un bu açıklamalarını yaptığı tarih ise dikkatlerden kaçmadı. Bagdasarov'un 18 Mart 2014 Kırım'ın işgalinin yıl dönümünde bu sözleri sarf etmesi Rus yetkililere bir mesaj olarak algılandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 971
  • Berk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bomboş ukraynayı alamadınız, şehirlerinizi kaybedeceksiniz. Ukrayna size saldırıp dünyaya sizi rezil edecek Türkiye Ukrayna'dan 100 kat daha güçlü orduya sahiptir ve bizim halkımız savaş esnasında kaçmaz kadın çocuk burada 85 milyon asker var. Yabancı bir tek askerin postalını bastırmayız vatanımıza. Ve bizim devletimiz aynı anda yedi büyük devlet ile savaşabilecek orduya sahiptir doğuda deprem olabilir aynı anda yunanistan ile ve suriye ile savaşabiliriz aynı anda kuzeyden rusya ile savaşabiliriz. Ordularımız farklıdır.
    Cevapla
  • Yalçın orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah savulun bree
    Cevapla
  • Mustafa ŞİMŞEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek durumumuz kötü. senin gibi düşünenlerde Çanakkale'de geberdiler, tarihe gömdük. İstediğiniz zaman gelin biz buradayız. Laf ile olmuyor hadi delikanlıysanız , erkekseniz gelin sabırsızlıkla bekliyoruz.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    bak gercek dost sıkıstıgımızda ulkemızı alacakmıs agzınd<n salya dokuluyor bız dostuda dusmanıda cok ıyı bılırız ayıı
    Cevapla
  • Levent KARS 1 yıl önce Şikayet Et
    Akılı ol aslanım Türkün sabrını zorlamayın aklızı alırız
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    olum...bak...git...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler