Kanada halkı idamı geri istiyor

Kanada'da yapılan bir ankete katılanların çoğu, idam cezasının yeniden getirilmesi istedi. Ankete katılanların yüzde 54'ü cinayet işleyerek bir insanın hayatına son verenler için idam cezasının uygulanması yönünde oy kullandı.

Kanada halkı idamı geri istiyor
Kanada halkı idamı geri istiyor
GİRİŞ 19.03.2023 09:49 GÜNCELLEME 19.03.2023 09:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kanada'da yapılan bir ankette halkın çoğunluğunun idam cezasının yeniden getirilmesini onayladığı ortaya çıktı.

Research Co. isimli şirket tarafından gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 54'ü cinayet işleyenler için ölüm cezasının yeniden getirilmesini destekledi.

İdam cezasının yeniden getirilmesini en fazla isteyenler yüzde 62 ile Alberta eyaletinden çıkarken idam cezasının yeniden getirilmesine en az destek yüzde 43 ile Quebec eyaletinden geldi.

KANADA'DA SON İDAM 1962'DE İNFAZ EDİLMİŞTİ

Research Co. Başkanı Mario Canseco, ankete ilişkin yaptığı açıklamada 55 yaş ve üzerindeki Kanadalıların yaklaşık beşte üçünün ölüm cezasının geri getirilmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Kanada'da ölüm cezası resmen 1976'da kaldırıldı, en son idam cezası resmi kayıtlara göre 1962 yılında infaz edildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısasta hayat vardır
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Baskan idam icin meydanlarda konustu lakin arkasi gelmedi turk halki idami istiyor lakin icrat yapan yok sadece konusuyorlar halkin nabzina gore serbet veriyorlar
    Cevapla
  • Gazali 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede idam gelse kimin neye göre idam edildiği bile belli olmaz. Onun için Hayır diyorum. Bize ilk önce Adalet ve Dayak cezası ve en son da Ücretsiz Çalışma cezası gelmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kisasta hayat vardır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    idamı bende isterim ülkemde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!