Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö: Yaptığımız İsveç'e ihanet değil

NATO üyeliği Türkiye ve Macaristan tarafından İsveç'ten bağımsız olarak onaylanacak olan Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Niinistö, Finlandiya'nın İsveç olmadan NATO'ya girmesini ihanet olarak görmediğini söyledi.

GİRİŞ 19.03.2023 15:09 GÜNCELLEME 19.03.2023 15:43
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç kamu televizyonu SVT Nyheter'e konuştu.

Türkiye'nin sadece Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayacak olmasına karşı çıkmalarının mümkün olmadığını anlatan Niinistö, "Türkiye'nin üyeliğimizi onaylamak istemesini ret mi etmeliydik? Bu kulağa biraz çılgınca geliyor" dedi.

İsveç'le ortak şekilde NATO'ya girmek istedikleri hatırlatılan Niinistö, "İsveç'e ihanet etmedik. Elimizde olduğu sürece NATO'ya birlikte (İsveç'le) girmek isteriz ancak Finlandiya'nın üyeliği de Türkiye ile Macaristan'ın elinde" ifadelerini kullandı.

İsveç'in üyeliğinin onaylanması için "Umarım uzun sürmez" diyen Niinistö, kendi NATO üyeliklerinin Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasının en iyimser tahminle haftalar alabileceğini söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, geçtiğimiz Cuma Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de görüşmüştü. Toplantı sonrası yapılan açıklamada Erdoğan, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini onaylayacaklarını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 33
  • Klavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke elindeki NATO'nun yapımı uçakları alsaydık bu işin bedavaya gitmesi çok zoruma gidiyor herkese beleş mal dağılıyor bize paramızla bile verilmiyor bu siyaset böyle gitmez
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kenan evren yunanistanı NATO'ya aldırmıştı. Yıllardır evreni yad...! ediyoruz. İnşallah finlandiya içinde böyle birşey olmaz.
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca sahada kazanıp masada kaybederek bu oyunu öğrenmeye başladık sanırım.
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    reis bunları inim inim inletti . firlandiya az bucuk haketti isveçe yagmurlu havada su yok
    Cevapla
  • Hane-i gümüş 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle veya böyle ikisi de alınacak. Yani hangi hükumet olursa olsun aynısı olacak. Mesele onları uğraştırma bezdirme ve istediklerimizi az da olsa yaptirabilme Söz sahibi olduğumuzu hatırlatmak istedikleri gibi at oynatamayacaklarını kendilerine hatırlatmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi