Kuzey Kore'den nükleer saldırı tatbikatı: ABD ve Güney Kore'ye misilleme

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin bölgede yürüttüğü "Özgürlük Kalkanı" tatbikatına misilleme olarak 2 günlük nükleer karşı saldırı tatbikatı düzenlendiğini duyurdu.

GİRİŞ 20.03.2023 09:38 GÜNCELLEME 20.03.2023 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'nin gerçekleştirildiği ortak askeri tatbikata misilleme geldi. Resmi haber ajansından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin ortak tatbikata misilleme olarak 2 günlük taktik nükleer karşı saldırı tatbikatı düzenlendiği belirtildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, tatbikatı bizzat yönettiği ifade edildi. Tatbikat çerçevesinde Cumartesi günü ülkenin taktik nükleer kuvvetlerinin güvenilirliğinin denetlendiği kaydedilirken, tatbikatın dünkü ayağında ise taktik nükleer saldırı simülasyonu kapsamında bir balistik füze fırlatma tatbikatı gerçekleştirildiği açıklandı. Kuzey Pyongan eyaletinin, Cholsan bölgesinden ateşlenen füzenin, 800 kilometre uçtuktan sonra Doğu Denizi'nden 800 metre yükseklikte infilak ettirildiği kaydedildi.

Japon Denizi'nde sular ısınıyor: Bir balistik füze daha fırlatıldıJapon Denizi'nde sular ısınıyor: Bir balistik füze daha fırlatıldı

KİM'DEN ORDUYA TALİMAT

Tatbikatı kızı Kim Ju Ae ile birlikte yerinde yöneten Kim Jong-un, düşmanların Kuzey Kore'ye yönelik saldırgan hamlelerinin giderek daha belirgin hale geldiği mevcut durumun, ülkesinin nükleer savaş caydırıcılığını daha da güçlendirmesini gerekli hale getirdiğini söyledi. Orduya nükleer saldırılara tam hazırlık talimatı veren Kim, bu tür tatbikatların gerçek bir savaşın simüle edilmiş koşulları altında sürekli olarak yapılmasının, ordunun beklenmedik durumlara acil müdahalede bulunabilmesi ve her an ezici bir nükleer karşı saldırı yapabilmesi için önemli olduğunu ifade etti. Nükleer silaha sahip bir devlet olmanın savaş caydırıcılığını sağlamak için tek başına yeterli olmadığının altını çizen Kim, "Ancak, gerçekleştirilebilecek nükleer saldırılara karşı her an ve isabetli şekilde yanıt verilmesini sağlayacak hazırlıkları tamamladığımızda, savaşı caydırmak gibi önemli bir stratejik görevi yerine getirebiliriz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulen ne zaman, ha vurdu ha vuracak. vurun artık! vurun ki bunlar Müslümanlarla uğraşmasın
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendide icraatlarıda balon gibi....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    nükleer silahları deneye deneye dünyanın dengesini bozdular, koca okyanuslar radyoaktif zehir gölüne dönecekler
    Cevapla
  • Nihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirininizi Vampirler
    Cevapla
  • Sezai 1 yıl önce Şikayet Et
    bu füzeleri boşa atmayın beyaz sarayı atın yerle bir edin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!