Terör örgütü PKK/YPG 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'de Halep il merkezinde yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdığı bildirildi.

Terör örgütü PKK/YPG 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı
Terör örgütü PKK/YPG 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı
GİRİŞ 20.03.2023 16:19 GÜNCELLEME 20.03.2023 16:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye'de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağından (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, SDG adını kullanan PKK/YPG'nin silahlı kadrosu için çocukları alıkoymaya devam ettiği vurgulandı.

Ağın açıklamasında, PKK/YPG'li teröristlerin, 11 Mart'ta Halep il merkezinde varlık gösterdikleri Şeyh Maksud Mahallesi'nden silahlı kadrosuna katmak için H.S'yi kaçırdığı belirtildi.

Açıklamada örgütün Halep'teki bir noktasına götürüldüğü ifade edilen Afrin doğumlu 13 yaşındaki kız çocuğu H.S'nin, ailesiyle de görüşmesine izin verilmediği kaydedildi.

Terör örgütü, işgalinde tuttuğu bölgelerden kaçırdığı veya alıkoyduğu gençler ile çocukları silahlı eğitim için kamplara götürüyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ey müslümanlar biz İslam'a tam sarilmasak böyleleri çok görürüz meydanı boş bırakırsan bunlar olacaktır
    Cevapla
  • Yolcu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi güneydoğulu muhafazakar kürt böyle bir durumu kabul edebilir? Bence hiç kimse ama adım gibi bikiyorum sorsan yalan haber derler öyle birşey yok derler maalesef... Kaçanlar itiraf ettiği halde örgüt içindeki tecavüzleri de kabul etmiyorlar. Anlamamız için başımıza mı gelmesi gerekiyor yazık bize çoook yazık bazı nimetlerin değerini bilmezsek vaktinde kaybettiğimizde anlasakta fayda etmez iş işten geçer. Herkese Hayırlı Ramazanlar Nasiplenmek ümidiyle inşaallah
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Neredesiniz herşeye maydanoz olan kadın hakları örgütleri, insan hakları örgütleri , siyasi partiler, kadına şiddete hayır diyen hdp... Neredesiniz? Neden hiç sesiniz çıkmıyor? Devletin en küçük hatası ihmali olduğunda gösteri yapanlar, atıp tutanlar Neredesiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...