Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden çarpıcı Putin açıklaması: Ömür boyu geçerli

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkardıkları tutuklama kararının ömür boyu geçerli olduğunu söyledi.

GİRİŞ 20.03.2023 21:29 GÜNCELLEME 21.03.2023 10:18
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, UCM'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki yakalama kararının ömür boyu geçerli olduğunu belirtti.

'SAVAŞ SUÇLARI İÇİN ZAMAN AŞIMI YOK'

Khan, BBC Radio 4'te yaptığı açıklamada, "Savaş suçları için zaman aşımı yok." ifadesini kullanırken Putin hakkındaki yakalama kararının Rusya-Ukrayna Savaşı bitse dahi geçerliliğini koruduğunu bildirdi. UCM'nin bu eyleminin, İkinci Dünya Savaşı sonrası Nürnberg savaş suçları mahkemesinin ilkelerinden birine dayandığını kaydeden Khan, "Dünyanın neresinde olursa olsun kişiler, hukukun var olduğunu ve yetkiyle birlikte sorumluluğun da geldiğini anlamalılar." dedi.

'ÖMÜR BOYU GEÇERLİ'

Khan, yakalama kararının, Putin ile Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova'yı ömür boyu hapse mahkum edeceğini ifade etti.
Başsavcısı Khan, "Yakalama kararı ömür boyu geçerli mi?" sorusuna, "Mahkemenin bağımsız yargıçlarının karşısına çıkmadıkları sürece ve yargıçlar bir davayı reddetmenin esasına karar vermedikçe kesinlikle evet." yanıtını verdi. 

UCM, Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında "savaş suçu" gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 108
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucm imiş ! Ne mahkemesi yahu ! Mussolini mahkemesi deyin şuna! Evet putin yanlış iş yaptı. Baba bush ile karnından konuşan oğul bush bin katı savaş suçu işlediler ama siz üç maymunu oynamaya devam ediyorsunuz.Bu olay kadar bu üç dişi kalmış vahşi batıyı gösteren bir olay görmedim! Allah tez zamanda dermansız belalara düçar eylesin bu çukur gavurları!
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye, İsrail'e, Fransa'ya, vs.ler var. Bunkalara bir kararınız yok mu? ula !
    Cevapla
  • harun fettah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar neden amerikaya ceza veremiyorlar amerika putin den daha çok çocuk öldürdü ırakta Afganistan'daki insanlar insan degilmi idi yoksa ha tabi musuluman olunca adam değiller demekki uluslar arası ilk önce amerikayi yargilasin li tam bor adaletli iş yaptığını görelim bunlar kafaları siyirttiler rusyasiz Bir dünya olamaz Amerika zannediyor ben dünyanın hukumdariyim Amerika kadar teririst bir devlet yoktur dünyada asıl amerika yargılanması lazım uluslar arası mahkemelerde pkk ya eğitim verenleri göremiyor bunlar vay be
    Cevapla
  • İki yüzlü 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak niye yoktu afganistanda niye yoktu bushi niye mahkum etmediniz ömür boyu sadece putinde geçerli sizin anayasanız israil her gün savaş suci işliyor hade görelim tutuklayın madalya veriyorsunuz zalimler için yaşasın cehennem alıştınız istediginiz müslüman ülkeyi işgal etmeye dışınız batmadı tutuklayın putin basit lokma değil.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ta Afganistan'da gerçek savaş suçu işleyen corc bus Obama gibi katillerere cikarin o cezayı adam adelet dagittiginizi gorelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!