Beyaz Saray'da Nevruz kutlaması

Dün, ABD başkanlık sarayı olan Beyaz Saray'da, Başkan Joe Biden ve eşi Jill Biden'ın katılımıyla Nevruz Bayramı kutlanarak resepsiyon verildi.

Beyaz Saray'da Nevruz kutlaması
Beyaz Saray'da Nevruz kutlaması
GİRİŞ 21.03.2023 13:08 GÜNCELLEME 21.03.2023 13:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, geleneksel olarak baharın gelişini simgeleyen 21 Mart'tan itibaren Nevruz Bayramı'nın kutlanması sebebiyle paylaştığı mesajında, "Nevruz, bin yıldır ve bugün dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan tarafından kutlanan bir bayramdır. Yeni bir yılın başlangıcıdır ve bize en karanlık zamanlarda bile önümüzdeki umudu hatırlatır. Kutlayan herkese mutlu Nevruzlar" ifadeleri yer aldı.

Nevruz sebebiyle verilen resepsiyonda konuşma yapan Başkan Biden, Nevruz'un umudu simgelediğini belirterek, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatısını etkileyen deprem felaketinden zarar gören ailelere umut diledi.

Biden konuşmasında, "Jill ve ben -Kamala ve Doug ile birlikte- yeni bir ulusal geleneğe ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz: Beyaz Saray'da düzenlenen bu ölçekteki ilk Nevruz resepsiyonu" ifadelerini kullandı.

2010'da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, yaklaşık 3000 yıldan beri kutlanmakta bu şenliği, Dünya Nevruz Bayramı ilan etmiştir.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    antiemperyalist pyd pkk nın hoşuna gitmiştir
    Cevapla
  • kenan alevli 1 yıl önce Şikayet Et
    nevruz Türk'ün bayramdır ve gerçek adı da Ergenekon bayramıdır. artık ülkemizde de gerçek adıyla kutlanmalıdır
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    Altay kavimlerinin ve orta asya türklerinin bayramı nevruz. Biz de kutlayalım. En azından kutlama mesajı yayınlasın hükümet. Orta asya türkleri fars ve kürtler tarafından kutlanan nevruzu hükümet sahiplensin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda