Rusya: Almanya Putin'i tutuklarsa, bunu savaş ilanı sayarız

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Putin için tutuklama emri çıkardı. Almanya, "Putin ülkemize adım attığı an kararı uygularız" dedi. Bu açıklamaya tepki gösteren Medvedev, bunun Rusya'ya karşı savaş ilanıyla aynı anlama geleceğini belirtti.

Rusya: Almanya Putin'i tutuklarsa, bunu savaş ilanı sayarız
Rusya: Almanya Putin'i tutuklarsa, bunu savaş ilanı sayarız
GİRİŞ 23.03.2023 17:37 GÜNCELLEME 23.03.2023 17:37
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rus medyasına röportaj verdi.

Medvedev, Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann'ın "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) aldığı karar kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Almanya'ya gelmesi durumunda tutuklanacağı" yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann

"GERÇEKLEŞMESİ İMKANSIZ AMA YİNE DE HAYAL EDİN NELER OLABİLECEĞİNİ"

Medvedev, "Hayal edelim, açıkçası bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir durum ama yine de gerçekleştiğini hayal edelim. Nükleer güce sahip bir devletin başkanı (Putin) Almanya topraklarına gitti ve tutuklandı. Bu ne demektir? Bu, Rusya Federasyonu'na karşı savaş ilanı olur. Bu durumda tüm füzelerimiz Bundestag'a (Almanya Federal Meclisi) ve Şansölye'nin (Almanya Başbakanı Olaf Scholz) ofisine uçar" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyum içeren mühimmat göndermeye yönelik planına da değinen Medvedev, "Yabancı silahların Ukrayna'ya teslim edildiği her gün, nükleer kıyameti daha da yakınlaştırıyor" dedi.

UCM, geçtiğimiz Cuma günü, çocukları Ukrayna'dan yasa dışı yollarla sınır dışı etmekle suçladığı Putin hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi kafirler . Müslümanlar nefes alsın biraz.
    Cevapla
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün gelir Putin ni kendi eliniz ile teslim edersiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin biraz haret yapıp koru salması lazım. bonbidam uçakları. bir iki sefer uçsun ve balistik bir füze kullanıp 13. mig 29. imha etsin i teri alem için tek tek mig 29 buluduk lari havalimaniyla birlikte yok etsin
    Cevapla
  • Alem 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gelecek o ab ve abd yöneticilerinden hesap sorulacak..Onların 100yil önce yaptıkları devrimi devirecek bir devrim gelecek inşallah
    Cevapla
  • Ayşe candıra 1 yıl önce Şikayet Et
    İçi boş rus yalanları, yüzyıllardır hiç değişmediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...