Slovakya sözünü tuttu: MiG-29'ların ilk partisi Ukrayna'ya teslim edildi

Slovakya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya bağışlama sözü verdiği 13 adet MiG-29 savaş jetinin dördünü Kiev yönetimine teslim ettiklerini, uçakların geri kalanının önümüzdeki haftalarda tedarik edileceğini açıkladı.

Slovakya sözünü tuttu: MiG-29'ların ilk partisi Ukrayna'ya teslim edildi
Slovakya sözünü tuttu: MiG-29'ların ilk partisi Ukrayna'ya teslim edildi
GİRİŞ 23.03.2023 16:39 GÜNCELLEME 23.03.2023 18:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın 1 sene önce başlattığı Ukrayna'yı işgal saldırısı devam ediyor. Batı'nın ciddi silah ve mühimmat desteğiyle Rus ordusuna karşı koyan Ukrayna'ya askeri yardımlar sürüyor.

Slovakya ile Polonya, geçen hafta Ukrayna'ya savaş uçağı tedarik edeceklerini taahhüt etmişti. Slovakya bu kapsamda 13 adet, Polonya ise 4 tane Sovyet yapımı MiG-29 uçağı hibe edeceğini duyurmuştu.

İLK TESLİMAT GERÇEKLEŞTİ

Bugün Slovakya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya bağışlama sözü verdiği 13 adet MiG-29 savaş jetiyle alakalı bir açıklama yaptı.

Söz konusu uçakların dördünün Kiev yönetimine teslim edildiği belirtilen açıklamada, savaş jetlerinin geri kalanının önümüzdeki haftalarda tedarik edileceği kaydedildi.

Slovakya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Martina Kakascikova, "İlk dört MiG-29 savaş uçağı, güvenli bir şekilde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Uçakların geri kalanı da önümüzdeki haftalarda gönderielecek" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • UZMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna üzerinde hava üstünlüğünü kuramadı. Havada uçan Mig-29 kendinin mi? Başkasının mı? daha onu ayırt edemiyor. O yüzden bu uçaklar Ukrayna'nın çok işine yarayacak. Nato Karargahı ve Pentagon sanki bu uçakların eski olduğunu bilmiyor (!)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çoğu eski kullanılamaz yada bakıma muhtaç. yazık. eski mühimmat vs ne varsa hepsini veriyorlar.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa aşağılık devletler topluluğu.... Savaşı körüklüyorlar...barıştan bahseden yok.... Zelinski kukla soytarı zaten...
    Cevapla
  • reis 1 yıl önce Şikayet Et
    ruslar 4 günde düşürür
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Mig29 ise yarayaydı senin eline geçermiydi?. 2 ci nesil uçaklarla pilot talebelerine talim bile ettiremen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı