Çekya: Ukrayna'ya daha fazla yardım edecek gücümüz kalmadı

Çekya Devlet Başkanı Pavel “Ukrayna'ya yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Artık imkanlarımız kalmadı” dedi.

Çekya: Ukrayna'ya daha fazla yardım edecek gücümüz kalmadı
Çekya: Ukrayna'ya daha fazla yardım edecek gücümüz kalmadı
GİRİŞ 24.03.2023 12:38 GÜNCELLEME 24.03.2023 12:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel, Ukrayna'ya Rusya’ya karşı savaşında yardım etmek için ülkesinin elinden gelen her şeyi yaptığını ifade etti. Artık yardım edecek imkanları kalmadığını işaret eden Pavel, mühimmat üretmek için iş gücünün yetersiz olduğunu belirtti.

Çekya’da bu ay yemin ederek görevine başlayan Devlet Başkanı Petr Pavel, Alman Suddeutsche Zeitung dergisine röportaj verdi. Devlet Başkanı Pavel, Çekya’nın Ukrayna'ya yardım etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade etti.

İŞ GÜCÜ YETERSİZ

Ülkesindeki işgücü sıkıntısı nedeniyle daha fazla mühimmat üretme kapasitelerinin sınırlı olduğunu vurgulayan Pavel, "Sadece kendi stoklarımızdan (mühimmat) teslim etmekle kalmadık, aynı zamanda yurt dışından da malzeme satın aldık" ifadelerini kullandı. Pavel, Çekya’nın Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu bazı hava savunma sistemlerini ve mühimmatı halen üretme kapasitesine sahip olduğunu, ancak ülkesindeki iş gücünün yetersiz olduğunu vurguladı. Pavel, “Avrupa'nın en düşük işsizlik oranlarından birine sahibiz. İşçi bulmak zor. Ancak Ukrayna'dan işçi getirmek gibi fırsatlar var” dedi.

Çekya Savunma Bakanlığı'na göre Prag yönetimi Kiev'e 2.3 milyar euro değerinde silah sağladı. Ülke, güvenlik gerekçeleri nedeniyle tedarik edilen silah türlerini ise açıklamıyor.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yardım et Rusya seni geri alır haberin olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olun
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Barış yok..savaşı körüklüyor.. Bu Avrupa terörist devletler topluluğu.... Putin çok yaşa....
    Cevapla
  • esaret 1 yıl önce Şikayet Et
    putin çok yaşamı! cehalet hat safada.putin cok yasarsa istanbulu alır..sen rusları dost mu sandın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!