Güney Kıbrıs lideri: Türkiye'deki seçimler fırsat olabilir

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Christodoulides, Türkiye'deki seçimlerin Kıbrıs'ta diyaloğun canlandırılması açısından bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyleyerek, "Türk dış politikasında radikal değişimler beklemiyorum" dedi.

GİRİŞ 25.03.2023 10:53 GÜNCELLEME 25.03.2023 13:47
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Türkiye'deki seçimlerin Kıbrıs'ta diyaloğun canlandırılması açısından bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

AB zirvesi için gittiği Brüksel'de Euronews'e konuşan Christodoulides, Türkiye'de 14 Mayıs'taki seçimlere kadarki sürecin Kıbrıs sorununun çözümü açısından fırsat sunduğunu belirtti.

AB'nin Kıbrıs sorununun çözümünde daha aktif rol oynaması gerektiğini ifade eden Güney Kıbrıs lideri, "Türk dış politikasında radikal değişimler beklemiyorum. Ancak Erdoğan ya da muhalefet liderinin cumhurbaşkanı seçilmesi yeni bir durum yaratır" dedi.

BM'nin Kıbrıs sürecindeki rolünün devam etmesini istediklerini de kaydeden Christodoulides, Türkiye'deki seçimlerden sonra Ankara'yla diyaloğu artırmayı umduklarını sözlerine ekledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • BAMSI BEYREK 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Kamal gelirse öperainiz koparırsınız istekleriniz alırsız ama Reis ten zırnık alamazsınız
    Cevapla
  • Karamanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sen Türkiye'de Erdoğan devrilsin de isterse ülke batsın istila etsinler ülke bölümsün Kürdistan kurulsun farketmez diyen zihniyete cehalet Halk partililere akıl fikir ver
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin gitmesini çok istiyorsun ama avucunu yalarsın......
    Cevapla
  • hüseyin_45 1 yıl önce Şikayet Et
    Al bi geri daha
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayallerinizi yok edeceğiz inşallah Erdoğan işinize gelmez tabi kimleri beslediğiniz cümle alem bilir okadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!