Dünyayı şoke eden nükleer hamle! NATO, AB ve Pentagon'dan flaş açıklama!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus’a taktik nükleer silahlar konuşlandıracağını açıklamıştı. Dünyayı şoke eden açıklamanın ardından NATO, AB ve ABD'den ilk tepki geldi.

Dünyayı şoke eden nükleer hamle! NATO, AB ve Pentagon'dan flaş açıklama!
Dünyayı şoke eden nükleer hamle! NATO, AB ve Pentagon'dan flaş açıklama!
GİRİŞ 26.03.2023 19:03 GÜNCELLEME 26.03.2023 19:07
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Belarus'un nükleer silah konusunda anlaştığını açıkladı.

Putin açıklamasında, ''Silahları Belarus'a devretmiyoruz, konuşlandırıyoruz, tıpkı ABD'nin Avrupa'da yaptığı gibi" dedi.

Putin'in Nükleer açıklamasının ardından gözler ABD'ye çevrilmişti. Pentagon'dan açıklama geldi.

Açıklamada, 'Rusya'nın duyurusunu gördük ve izlemeye devam edeceğiz' denildi.

NATO VE AB'DEN AÇIKLAMA: SORUMSUZCA

NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararını "sorumsuzca" bulduklarını bildirdi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, "Rusya'nın nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuzcadır. NATO teyakkuzdadır. Durumu yakından takip ediyoruz. Rusya'nın nükleer duruşunda bizimkini değiştirmemizi gerektirecek herhangi bir değişiklik görmedik." ifadesini kullandı.

"NATO'nun nükleer paylaşımı hakkında Rusya'nın yaptığı atıfların yanıltıcı olduğunu" kaydeden Lungescu, NATO müttefiklerinin uluslararası taahhütlerine uyduğunu vurguladı.

Lungescu, "Rusya, en son Yeni START Anlaşmasına katılımını askıya almak suretiyle, silahların kontrolüyle ilgili kendi taahhütlerini sürekli ihlal etmiştir. Rusya derhal taahhütlerine uymalı ve iyi niyetle hareket etmelidir." dedi.

AB'DEN YENİ YAPTIRIM TEHDİDİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de sosyal medyadan açıklama yaparak Rusya ve Belarus'a tepki gösterdi.

Borrell, "Belarus'un Rus nükleer silahlarına ev sahipliği yapması gerginliğin sorumsuzca tırmandırılması ve Avrupa güvenliğine tehdit anlamına gelir. Belarus bunu hala durdurabilir. Bu kendi kararıdır. AB ilave tedbirlerle karşılık vermeye hazırdır." değerlendirmesini yaptı.

UKRAYNA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Putin'in Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirilmesine ilişkin açıklaması, Belarus toplumunda Rusya ve Putin'e yönelik olumsuz algı ve kamuoyu reddini en üst düzeye çıkarıyor. Ülkenin iç istikrarsızlaşmasına doğru atılan bir adım. Kremlin, Belarus'u nükleer rehin aldı" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Gebeș Savașcısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yașasın Nükleer yakıtı olan kızıl elma uçağımız, ne zaman göklerde olacak.
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında o füzeleri Venezüella'ya yetleştirmesi gerekir. Abd 10000 kmden gelip burda fitne çıkarıyor
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel yerinde bir karar..
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato direkt olarak nükleer silah konuşlandırmaya henüz teşebbüs etmemişti.Rusya bunu direkt yaptı.Bu tehlikeli bir durum.Hemde çok tehlikeli.
    Cevapla
  • H.yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda abd, nin de hiç mi sorumsuzluğu yok?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor