Macaristan'dan İsveç'e NATO sitemi: Dikkati çeken Türkiye detayı

Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, İsveç'in Macaristan hakkındaki eleştirilerinin iki ülke arasında sorun yarattığını ve bu nedenle Macaristan'ın İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının gecikeceğini kaydetti.

GİRİŞ 29.03.2023 17:27 GÜNCELLEME 30.03.2023 08:15
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, ülkesinin İsveç'in NATO üyeliğini neden onaylamadığını 3 sebebe dayandırarak açıkladı.

Bu 3 nedeni, "İsveç'in ilişkilere sürekli zarar vermesi", "Ahlaki üstünlüğün sallanan tahtı", "Özen ve saygı eksikliği" olarak başlıklandıran Macaristan, "Ahlaki üstünlüğün sallanan tahtı" başlığı altında, İsveç ile Türkiye arasında yaşanan Kur'an-ı Kerim yakma krizini hatırlattı.

İMA YOLLU SÖZLER

İsveç'in Macaristan'ı sürekli "yabancı düşmanı, baskıcı rejim" olarak lanse etmesine ima yoluyla tepki gösteren Kovacs, "Sizlere hatırlatmak isterim ki, İsveç'in NATO'ya kabulü için yürütülen müzakere sürecinin ortasında (ki burada büyük Müslüman güç olan Türkiye de var) Kur'an-ı Kerim'i yakan 'yabancı düşmanı' Macar devleti ya da onun 'baskıcı rejimi' değildi. Ve bu provokasyonun 'ifade özgürlüğü' olduğunu söyleyerek meşrulaştıran, ahlaki üstünlük kisvesi altında apaçık ırkçılık yapan da sözde hukukun üstünlüğünü ihlal eden Macaristan değildi" dedi.

Macaristan da tıpkı Türkiye gibi sadece Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladı. İsveç'in NATO üyeliğine yönelik yasa tasarısı ise parlamentoda bekliyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 149
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun lan.Bu sene mavaristana kamp yapacam´planimda yokdu ama bu sene gitcem..
    Cevapla
  • Yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hun kardeşlerimize, verdikleri destek için teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    chp li kripto ermenileri selaniğe sürgün edelim yerine bunları getirelim yemin ediyorum meralden de kılıcdardanda karamanoğludanda türk macarlar kanlarında ermenilik yok
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper tekrar dünyaya hükmeden güç oluruz
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adam meral ve kemal den daha milli....
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    ülke ekonomilerini özellikle macaristan türkiye karıştıran isviçre korsan terör adasıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi