Kazakistan'ın yeni başbakanı Alihan İsmailov oldu

Kazakistan'da anayasa gereği Alihan İsmailov'un (Alikhan Smailov) başbakanlığındaki hükümetin istifa etmesinin ardından düzenlenen 19 Mart'ta yapılan seçimleri, Amanat Partisi lideri Alihan Smayilov yeniden kazanarak tekrar başbakan oldu.

Kazakistan'ın yeni başbakanı Alihan İsmailov oldu
Kazakistan'ın yeni başbakanı Alihan İsmailov oldu
GİRİŞ 30.03.2023 10:39 GÜNCELLEME 30.03.2023 10:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kazakistan'da 19 Mart'ta parlamentonun alt kanadı olan meclis için düzenlenen seçimlerin ardından anayasa gereği Alihan İsmailov'un başbakanlığındaki geçici hükümet dün istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in katılımıyla düzenlenen meclis oturumunda, yeni başbakan adayının çıkarılması görüşüldü. Tokayev, yaptığı konuşmada kendisinin 19 Mart meclis seçimlerinde en çok oy alan partinin başbakan adayını önereceği sözlerini hatırlatarak, "Bugün Amanat Partisi adayı önerdi ve fikir bilgine vardık. Başbakanlığa Alihan İsmailov'u öneriyorum. Onun hükümetin belirlediği hedefleri çok iyi bildiğini düşünüyorum. Bu yüzden ona güvenilebilir" ifadelerini kullandı.

Tokayev'in konuşmasının ardından İslamilov'un adaylığını toplam 97 milletvekilinden 82'si destekledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Tokayev'in İsmailov'un yeniden başbakanı atanmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirildi.

Öte yandan, 50 yaşındaki Başbakan İsmailov, geçtiğimiz sene ocak ayından itibaren başbakanlık görevine gelmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Soy isimlerindeki şu Ov ekini niye kaldırmıyorkar
    Cevapla
  • Milli Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH Ülkesine ve Müslüman Türk Milletine Faydalı Olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak