Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına büyük ayıp

Güney Kıbrıs'ın sahil ilçesi Baf'ta, uluslararası bisiklet yarışı kapsamında ilçe meydanına asılan Türk bayrağı, belediye meclis üyeleri tarafından izinsiz şekilde indirildi.

Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına büyük ayıp
Güney Kıbrıs'ta Türk bayrağına büyük ayıp
GİRİŞ 30.03.2023 10:57 GÜNCELLEME 30.03.2023 11:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs'ın sahil ilçesi Baf'ta düzenlenen bisiklet yarışmasına, 39 ülkeden yarışmacı katıldı. Yarışma kapsamında, 39 ülkenin bayrakları ilçedeki Kennedy Meydanı'na asıldı.

Yunanistan merkezli haber sitesi IN.gr'de yer alan bilgilere göre, Türk bayrağının asılı olduğunu görenler duruma tepki gösterdi. Yaşananlar sonrası Türk bayrağı belediye meclis üyeleri tarafından kaldırıldı.

BAYRAĞIN ASILMASINI GÜNEY KIBRISLI YETKİLİLER İSTEMİŞ

Söz konusu durumun kargaşaya neden olduğunu yazan IN.gr, haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Bayrağın asılması kentte büyük tepkilere yol açarken, birçok kişi Baf Belediye'sini suçlayarak bunun büyük bir provokasyon olduğunu söyledi. Belediye ise, konuya açıklık getiren bir açıklama yayımlayarak, organizatörlerin Türk bayrağı da dahil olmak üzere etkinliğe katılan sporcuların geldikleri ülkelerin bayraklarının asılmasını talep ettiklerini belirtti.

Baf Belediyesi konuyla ilgili olarak Kıbrıs Spor Kurumu'nun görüşünü sordu ve bayrağın yerinde kalması gerektiği yanıtını aldı. Zira Türkiye'de de Kıbrıslı sporcular yarışırken Kıbrıs bayrağına benzer bir şeyler oluyor.

Son olarak Baf Belediyesi'nin bildirdiğine göre bayrak, bu eylemi kendi inisiyatifleriyle gerçekleştiren iki belediye meclis üyesi tarafından direkten indirildi. Belediye yaptığı açıklamada son olarak, yarışmanın organizatörü olmadığını belirterek, başka hiçbir girişimde bulunmayacağını söyledi."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • yandımali 1 yıl önce Şikayet Et
    bm noktasındaki boynundan vurulan rum akıllarından hiç çıkmıyordur yeni nesiller belki bilmez tarihte tekerrürden ibarettir derler hatırlatmasını da biliriz....
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    O bayrağa dokunanı indiririz,akıllı olun...örneği var !!!
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde sizler bizim bu bayrağımız altında yüzyıllar hür yaşadınız ve bu günlere geldiniz, acaba tersi olsa idi biz bu günlere gelebilirmiydik
    Cevapla
  • La edri 1 yıl önce Şikayet Et
    Rumdan daha iyisi beklenemez. 1974 te bu kıbrıs bm falan dinlenmeden tamamen alınmalıydı.ne varsa mrum ermeni ve yahudiler temizlenirse sadece türkiye değil dünya rahat eder bütün pis işler bu 3 kalabalıktan. ( millet demiyorum ) geliyor.
    Cevapla
  • Korkut Ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Gayet normaldir..Muhalefete destek verip 14 Mayısı bekleyen Rum'dan ne beklenir ki..!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."