KKTC'den ABD'ye tepki

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ABD'nin New Jersey Eyaleti arasında imzalanan ve Rum Milli Muhafız Ordusuna askeri alanda destek vermeyi amaçlayan "Eyalet Ortaklığı Programı"na tepki gösterdi.

KKTC'den ABD'ye tepki
KKTC'den ABD'ye tepki
GİRİŞ 02.04.2023 02:43 GÜNCELLEME 02.04.2023 02:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Yunan ve Rum lobilerinin etkisiyle Rum yanlısı politika izlediğinin artık kuşkuya yer bırakmayacak kadar açık olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Savunma Bakanlığı ile ABD New Jersey Eyaleti ulusal muhafızları arasında 30 Mart 2023 tarihinde 'Eyalet Ortaklığı Programı' anlaşması imzalanması, ABD’nin Rum Milli Muhafız Ordusu'nu (RMMO) silahlandırma dahil askeri alanda desteklemeye devam edeceğine işaret etmektedir." ifadesine yer verildi.

ABD’nin Doğu Akdeniz’deki mevcut dengeyi GKRY ve Yunanistan lehine değiştirmeye çalışmasının, bölgede istikrar ortamının tesis edilmesi için ihtiyaç duyulan diyalog ihtimalini ortadan kaldırdığına dikkat çekilen açıklamada, GKRY ile ABD arasında imzalanan programın Rumları silahlandırmayı hedeflediği kaydedildi.

"Anavatanımız ile birlikte savunma işbirliğini derinleştirme kararlılığını sürdürüyoruz"

KKTC Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ABD'ye Rumlarla imzaladığı programdan dolayı tepki gösterilerek şunlar kaydedildi:

"Ülkemiz ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yürütülen bu politika karşısında, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisinin değerinin ne denli önemli ve güvenliğimiz için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Güvenliğimizin mutlak temini için Anavatanımız ile birlikte savunma işbirliğini derinleştirme kararlılığını sürdürmekteyiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesinler.Yeterince, suriyeli, afgan pakistanlı doldurdunuz, üstüne de ukraynalılarla rusları eklediniz, bir amerikalımız mı eksik. Gelmesinler. Mümkünse topunuz siz gidin.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan şeytanlığını yapacak,,, kahrolasıcalar...
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden abd dünya polisi idi 1990 dan beri cok deyisti incirlik kapatilamll kürecik kapatilmali
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavur ile dost. Biz kimler ile dostuz. Bir arada bir denizde olmamak lazım. Bizim dostumuz Müslümanlar. Her ne kadar münafıklar kafirler fitneleri ve başsız olsak da başka çare yok. Eskiden insanlar köleler edinirdi şimdi ülkeler köle yapılıyor. Uyanık olalım lütfen. Amerika Avrupa çöküyor zaten lakin büyük bilinçli şeytan oldukları ortada.
    Cevapla
  • Ali Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Devlet Anerikanın yalanı bitmez ,içimizdeki köpeği de bitmez .Meslea bu seçim Amerika muhalefete para ve ajansı desteği veriyor.Az uyanın millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi