Finlandiya’nın NATO üyeliği sonrası Rusya’dan Batı'ya askeri hamle!

Finlandiya'nın NATO üyeliğine 29 ülkenin ardından Türkiye'nin de onay vermesi sonrası Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexandr Gruşko, Rusya'nın Batı ve Kuzeybatı'da askeri kapasitesini arttıracağını açıkladı.

GİRİŞ 03.04.2023 19:10 GÜNCELLEME 03.04.2023 19:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına karşı batı ve kuzey batı yönünde askeri potansiyeli güçlendireceklerini bildirdi. Gruşko, Rus haber ajansı Ria'ya yaptığı açıklamada Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini değerlendirdi.

Finlandiya’nın NATO üyeliği sonrası Rusya’dan Batı'ya askeri hamle!

'BATI VE KUZEY BATI YÖNÜNDE ASKERİ POTANSİYELİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ'

Rusya'nın buna karşı gerekli adımlar atacağını belirten Gruşko, "Batı ve kuzey batı yönünde askeri potansiyelimizi güçlendireceğiz. Diğer NATO üyelerine ait askeri kuvvetler ve araçların Finlandiya'da konuşlandırılması durumunda, Rusya'nın askeri güvenliğini sağlam şekilde sağlamak için ek adımlar atacağız." dedi.

Finlandiya’nın NATO üyeliği sonrası Rusya’dan Batı'ya askeri hamle!

FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ YARIN İLAN EDİLECEK

Mayıs 2022'de NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya'nın katılım protokollerine TBMM'nin de onay vermesiyle 30 NATO ülkesindeki onay süreçleri tamamlanmıştı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın Finlandiya'nın 31. üye olarak ilan edileceğini, bayrağının NATO karargahına çekileceğini bildirmişti.

Finlandiya’nın NATO üyeliği sonrası Rusya’dan Batı'ya askeri hamle!

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Sefergörev 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar uslanmaz isveç teröristleri versede Türkiye başka daha şimdiden bildirmeli ,neymiş efendim finlandia cumhurbaşkani bu yeterli değil diyor isveç icin israr ediyor,Avrupa bir tek Maçarista diĝerler bizim kuyumuzu kazmaya calisiyorlar,
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukraynayı ele geçirirse zaten Almanya fransa ingiltere isveç ve polonya ile komşu oldu demekdir.
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kafaya koyarsa avrupayi 10 dakikada yok eder zaten zerre suphem yok konuda
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye abd nin incirlik teki nükleer silah lari abd geri vermeli türkiye kendi nükleer silahini üretmeli incirlik kürecik kapatilmali
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    30 ülke rusyaya karşı. Rusya dimdik.
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Planladıkları gitmedi hiçbir şey. Doğalgaz olmasa batardı çoktan Rusya. Bizim SİHA’lar adamların hava savunmasını rezil etti. Askeri araçlarının ne kadar çöp ve demode olduğunu gördük. Son olarak mesela İngilizler Challenger 2 Almanya ve bazı farklı ülkeler de Leopard 2 gönderdi. Ruslarda eski döküntü tanklarını cepheye sürüyor. İntihar resmen bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!