İsrail, Gazze’ye saldırıya başladı!

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimine hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu bölgeden alev ve dumanlar yükseldi. Direniş gruplarının İsrail uçaklarına karşı omuzdan fırlatılan füzeler kullandığı öne sürülüyor.

GİRİŞ 07.04.2023 04:47 GÜNCELLEME 07.04.2023 13:54
Bu Habere 298 Yorum Yapılmış

İsrail ordu sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırı başlattığını belirtti. İsrail savaş uçaklarının Gazze'de bazı hedeflere bir dizi hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

İSRAİL LÜBNAN'A DA SALDIRI BAŞLATTI

İsrail ordusu Lübnan’a saldırı başlattığını da duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu şimdi Lübnan’a saldırıyor. Ayrıntıları daha sonra açıklayacağız.” ifadelerine yer verildi.

İKİ TÜNEL HEDEF ALINDI VE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gazze ve çevresinden sorumlu İsrail ordusu merkez komutanlığında alarm durumuna geçildiği aktarıldı. Gazze'nin Beyt Hanun ve Han Yunis bölgelerinde 2021'de İsrail ordusu tarafından vurulan iki tünelin yeniden hedef alındığı ve etkisiz hale getirildiği paylaşıldı.

İSRAIL SIĞINAKLARI AÇTI

İsrail makamları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tel Aviv çevresi de dahil olmak üzere ülkenin güneyinde, kuzeyinde ve merkezindeki yerleşim yerlerinde sığınaklar açıldığı kaydedildi.

BÖLGEDE YAŞANAN OLAYLARDAN HAMAS SORUMLU TUTULDU

Ayrıca, abluka altındaki Gazze şeridindeki Hamas'a ait kuzey ve merkezdeki iki silah deposunu vurulduğu belirtildi. Sosyal medyada, bölgede büyük patlamaların yaşandığı görüntüler paylaşıldı. İsrail ordusu, saldırıların Hamas'ın güvenlik ihlallerine karşı gerçekleştirildiği, bölgede yaşanan olaylardan Hamas'ı sorumlu tuttuğu belirtildi.

Direniş gruplarının İsrail uçaklarına karşı omuzdan fırlatılan füzeler kullandığı iddia ediliyor. Saldırıda henüz can kaybı ya da yaralanan kimsenin olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

GAZZE BOMBARDIMAN ALTINDA!

Gazze'deki Filistinli direniş grupları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına güçlü bir şekilde cevap vereceklerini duyurdu.

Gazze'deki grupların askeri kanatlarını içine alan Ortak Operasyonlar Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Düşmanın (İsrail'in) Gazze'deki direnişimize ve halkımıza yönelik tehditlerinin gölgesinde, her türlü saldırıya karşı güçlü bir şekilde karşılık vermeye ve halkımızı nerede olurlarsa olsun savunmaya hazır olduğumuzu teyit ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

GAZZE'DEN İSRAİL'E ROKET SALDIRISI DÜZENLENDİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarına karşı Gazze’den İsrail’e roket saldırıları düzenledi. İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze’den İsrail sınırındaki yerleşimlere roketler fırlatıldığını duyurdu.

KURTULMUŞ'TAN İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISINA TEPKİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına tepki gösterdi. Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kuşatma, ambargo ve abluka altındaki Gazze yine bir ramazan günü İsrail'in devlet terörünün hedefi oluyor, bir avuç mazlum Filistinli, Siyonist katiller tarafından bombalanıyor." ifadesini kullandı.

İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası camianın bu insanlık suçuna sadece seyirci kaldığını belirten Kurtulmuş, "Yeter! Kınamanın ötesinde terör devleti İsrail derhal durdurulmalıdır." görüşünü paylaştı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki sivillere yönelik düzenlediği saldırıdan ilk görüntüler...

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 298
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de seçimi fırsata çeviriyor israil başkan seçim telaşında
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    niye hep ramazan ayında oluyor her ramazan aynı sebebi ne
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi afrin pkk yuvası afrin mi?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın siz Afrin'den hiçbir zaman tek bir kurşun atılmadığı halde Afrin'e girip yerle bir ettiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu girdiği yere huzur getirir mutluluk getirir arkdaşım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in elindeki nukler tesisler vurulsa İsrail diye bir şey kalmaz. Barut ficisinin üzerinde oturan ateşle oynamaz.Bunlar ahmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valiliklerden peş peşe yasak kararları: Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Ağrı, Hakkari...
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü