ABD'de skandal: Yanlış eve giren polis yanlış kişiyi vurdu

ABD'de yanlış eve giren polis 52 yaşındaki Robert Dotson'u öldürdü.

ABD'de skandal: Yanlış eve giren polis yanlış kişiyi vurdu
ABD'de skandal: Yanlış eve giren polis yanlış kişiyi vurdu
GİRİŞ 07.04.2023 11:36 GÜNCELLEME 07.04.2023 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yetkililer, ölümcül olayın Çarşamba günü yerel saatle 23:30 civarında meydana geldi.

Polis memurları, 46 bin kişinin yaşadığı şehirde aile içi şiddet çağrısı aldı. Ancak çağrının geldiği eve değil başka eve gitti. Eyalet polisi, yanlış konutun ev sahibi olan 52 yaşındaki Robert Dotson'un elinde bir tabancayla kapıyı açtığını ve polis tarafından ölümcül bir şekilde vurulduğunu söyledi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Farmington Polis Şefi Steve Hebbe Perşembe günü bir videoda memurların yanlışlıkla yanlış adrese gittiklerini kabul etti.

"Bay Dotson, memurlarımızın cevap verdiği çağrının konusu değildi ve bu son inanılmaz derecede trajik. Bu durumda olduğumuz için çok üzgünüm. Soruşturmayı incelerken daha fazla gerçek bulacağız.” dedi.

Eyalet polisinin verdiği adreslere göre, iki ev caddenin karşısında ve birbirinin çaprazında görünüyor.

FBI da yanlış otele girip yanlış kişiyi gözaltına almıştı. Geçtiğimiz gün de Boston şehir merkezinde eğitim tatbikatı yapan FBI ve ABD Ordusu Özel Harekat Komutanlığı üyeleri, yanlış otel odasına baskın düzenleyerek içerideki kişiyi gözaltına aldı. ABD Ordu Özel Harekat Komutanlığı karışıklık için özür diledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Saim 1 yıl önce Şikayet Et
    barbar , vahşi abd...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?