Zelenski, iftar sofrasında aldığı kararı açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bundan böyle Ramazan ayında iftar yemeğinin resmi düzeyde bir gelenek olarak devam edeceğini duyurdu

GİRİŞ 09.04.2023 11:03 GÜNCELLEME 09.04.2023 14:44
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün, Kiev bölgesindeki Kırım Tatar Kültür Merkezi olan Birlik binasında Ukraynalı Müslüman askerler, Kırım Tatar Millet Meclisi liderleri ve Müslüman din adamlarının temsilcileriyle birlikte Ukrayna devleti tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftara, Kırım Tatar Türkleri Llderi Mustafa Kırımoğlu da katıldı; Zelenski ile birlikte konuşma yaptı.

Zelenski, daha sonra işgalin başlangıcından bu yana önemli konuları değerlendirdiği geleneksel günlük ulusa sesleniş konuşmasında devlet düzeyinde verilen iftar yemeğiyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Devletimizin resmî hayatına yeni bir saygı geleneği ekliyoruz. Ukrayna'daki yüzbinlerce Müslüman ve dünyanın Müslüman toplumu -farklı ülkeler, farklı milletler- kutsal Ramazan ayı boyunca sıkı bir oruç tutuyor. Güneş battıktan sonra iftar yemeği veriliyor. Bu, Ukrayna'da her yerde ve hatta cephede, savaş koşullarında bile saygı görüyor. Kırım Tatar halkı Ramazan ayına saygı duyar. Saygı her zaman karşılıklı olmalıdır.

Bu nedenle, bu yıldan itibaren her yıl Ukrayna'da Devlet Başkanı'nın katılımıyla böyle özel bir saygı etkinliği düzenlenecek. Ve bu, bugün ilk kez Kırım Tatar Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Dünya bilmeli: Uluslararası ilişkilere saygı ve düzen, ancak Ukrayna bayrağı Kırım'a geri döndüğünde, orada özgürlük olduğunda tıpkı Ukrayna'nın her yerinde olduğu gibi, geri dönecektir.

Ukrayna'nın savunma güçlerinde herkesle birlikte savaşan askerlerimizi, 'Ukraynalı Müslümanları' ödüllendirme şerefine nail oldum. Askerlerimizle, Meclis temsilcileriyle ve tüm Ukrayna Müslüman toplumu ile iftar sofrasını paylaşma şerefine eriştim."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • CEMİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bunlardan daha delikanlı.Şu an dünya üzerinde Türkiye için en faydalı ülke Rusya''dır.Bu da Erdoğan'ın başarılı liderliği sayesinde olmuştur.İki ülke arasında mükemmele yakın işbirliği var her alanda.
    Cevapla
  • viyana68 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ettiniz mi erdoğan övgüyü sadece musevilere yapardı. Musevi:hz.musaya tevrata iman edenler. Yahudi: hz. davut hz süleymana azda olsa hz. musa zebur ve tevrat iman ederler. çünkü davut kumandan süleyman kraldı hz. musa kekemeydi bu yüzden zengin peygamberlere sahip çıkıyorlar .belki zelenzki musevidir.
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin çoğu muslumandan daha Müslümandır daha ahlaklıdır rusyada 20 milyon Müslüman yaşıyor zelenskinin muslumanlarla osmanliyla Tayyip erdoganla dalga geçtiği ukraynada soytarılık yaptığı zamanları unutmadık unutmayız simdi sıkışınca muslumanlara güzel gözükmeye calisiyo Yahudi artığı eline fırsat geçse ne zulümler yapican Allah bilir
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskiy bir şekilde Türkiyeyi yanına çekmenin derdinde, bir şekilde bizi taraf yapabilse başı göğe erecek de
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    tipik siyonist...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü