İran, Basra Körfezi’nde 4 gemiye el koydu

İran, Basra Körfezi sularında 270 bin litreden fazla kaçak akaryakıt taşıyan 4 gemiye el konulduğunu duyurdu.

İran, Basra Körfezi’nde 4 gemiye el koydu
İran, Basra Körfezi’nde 4 gemiye el koydu
GİRİŞ 10.04.2023 02:35 GÜNCELLEME 10.04.2023 02:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansına göre, Hürmüzgan Yargı Başkanı Mücteba Kahramani el konulan gemilere ilişkin açıklamada bulundu.

Kahramani, "Basra Körfezi’nde ülkemiz kara sularında kaçak akaryakıt yüklü 4 gemi tespit edilerek yakalandı. Bu gemilerde 270 bin litreden fazla kaçak mazot ele geçirildi." ifadelerini kullandı. Hürmüzgan Yargı Başkanı, "kaçakçıların gemilerin gövde ve duvarlarına ustalıkla tanklar yerleştirdiğini ve söz konusu tanklarda kaçak akaryakıt taşıdığını" kaydetti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iran' ın maksadı AB veya ABD İngiltere İsrail gibi ülkelere yakın olabileceğini düşüncesiyle supgelendigi gemilere baskın veriyor ki en azından rehin, el koyma, vs prosedürü ile hamlede onw geçmek istiyor.
    Cevapla
  • Servantes 1 yıl önce Şikayet Et
    İran zaten akryakıt ve petrol zengini. Gemi, eğer İran'a gidiyorsa akaryakıtı neden kaçak getirsin? İran'dan daha ucuz yakıt üreten ülke mi var? Gemi eğer İran'dan çıkmışsa, bu işi yapanlar karadayken niçin yakalanmamış? Bir şey anlamadım bu haberden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu