İsrail'den 'Mescid-i Aksa' itirafı!

İsrail basını, üst düzey bir yetkilinin, polisin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskını sırasında orantısız güç kullandığını itiraf ettiğini yazdı.

GİRİŞ 10.04.2023 06:29 GÜNCELLEME 10.04.2023 09:15
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Times of İsrael adlı internet sitesinin haberine göre, İsrailli üst düzey bir yetkili, polisin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik şiddet uygulamasının “İsrail’e ciddi zarar verdiğini” kaydetti.

Yetkili, “Filistinlilerin camide silah depoladığı yönünde bir istihbarat alması nedeniyle, İsrail polisinin camiye girmekten başka bir seçeneğinin bulunmadığını” savundu.

Polisin Filistinlilere yönelik aşırı ve orantısız şiddet kullandığını kabul eden yetkili, İsrail’in “küresel imajının olay nedeniyle ciddi zarar gördüğünü” ifade etti.

MUHALEFET LİDERİ LAPİD: ENDİŞELERİM ARTTI

İsrail’de ana muhalefet partisi “Gelecek Var” lideri Yair Lapid’in Tel Aviv’de Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısı, Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yayınlandı.

Lapid, İsrail’deki son olaylardan endişe duyduğunu, ancak Netanyahu ile görüşmesinin ardından “daha fazla endişelendiğini” kaydetti.

Lapid, konuşmasında “Netanyahu, hükümetinin işleri kontrol edemediğini ve güvenilemeyeceğini kabul etmeli.” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa baskını ile ilgili eleştirilerde bulunan Lapid ayrıca, “Netanyahu, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’e verilen yetkileri geri çekmelidir. Ben-Gvir gibi bir TikTok palyaçosu, Tapınak Dağı gibi bir yeri yönetemez.” şeklinde konuştu.

TEL AVİV’E ASKERİ BİRLİKLER GÖNDERİLİYOR

İsrail Savunma Bakanlığı, son dönemde artan gerilim ve saldırılar nedeniyle güvenliği sağlamak amacıyla Tel Aviv'e askeri birlikler gönderiyor.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bu akşam güvenlik yetkilileriyle durum değerlendirmesi yaptığı kaydedildi.

Gallant'ın, toplantının ardından, İsrail polisinin askeri birliklerle desteklenmesi için savunma teşkilatına talimat verdiği belirtildi.

Öte yandan İsrail basını, son dönemde İsraillilere yönelik artan saldırılar üzerine ordu birliklerinin Tel Aviv kentine konuşlandırılacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gün üst üste müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrai’in Mescid-i Aksa baskınıyla bölgede 4 Nisan’da başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde İsrail’den Gazze ve Lübnan’a yönelik düzenlenen saldırılarla iyice tırmanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC sizleri kahretsin insanlığın başına bela millet.
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'i, İsrail'den daha fazla savunan bir ABD olduğu sürece, İslam Dünyasında bizden başka kimsenin GIKI çıkmayacak galiba !!!
    Cevapla
  • Ahmed Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Boyun devrilsin,soyun kurusun israil!
    Cevapla
  • turan 1 yıl önce Şikayet Et
    israil de devlet protostoları başlamışken gündem değiştirmek ve ülkede birlik sağlamak amacıyla yine müslümanlara saldırdılar. Bize olan kinleri hiç bitmeyecek.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Haysiyetsiz insanımsılardan her şey , akla gelen gelmeyen her şey beklenir !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor
Canlı yayında ‘Arapça’ tartışması! ‘CHP’nin adını bile söyleyemezsin!’