Kuzey İrlanda'da maskeli bir grup, polis aracına molotofla saldırdı

ABD Başkanı Biden'ın ziyaretinin arifesinde Kuzey İrlanda’da yüzleri maskeli bir grup, polis aracına molotof kokteyli ile saldırı düzenledi. Başkomiser Goddard, "Creggan'da gördüğümüz şey inanılmaz derecede moral bozucuydu." dedi.

GİRİŞ 11.04.2023 01:16 GÜNCELLEME 11.04.2023 01:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kuzey İrlanda ziyareti öncesi ülkede tansiyon yükseldi. Belfast Anlaşması’nın (Hayırlı Cuma Anlaşması) 25’inci yılının kutlandığı sırada Londonderry kentinde anlaşmaya karşı olan milliyetçiler tarafından protesto gösterisi düzenlendi.

Protestolar sırasında yüzleri maskeli bir grup polis aracına molotof kokteyli ile saldırdı.

"İNANILMAZ DERECEDE MORAL BOZUCUYDU"

Derry City & Strabane Bölgesi Başkomiseri Nigel Goddard yaptığı açıklamada, "Bu öğleden sonra Creggan'da gördüğümüz şey inanılmaz derecede moral bozucuydu. Bu, yasal görevlerimizi yerine getirmek için bölgede bulunan polislerimize yönelik anlamsız ve pervasız bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Polis olay yerinde delillerin toplandığını ve 2000 Terörizm Yasası çerçevesinde saldırıyla ilgili soruşturma yürütüleceğini açıkladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı aktarıldı.

KUZEY İRLANDA'DA TERÖR TEHDİDİ SEVİYESİ YÜKSELTİLMİŞTİ

İngiltere'nin Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Bakanı Chris Heaton-Harris, Kuzey İrlanda'da terör tehdidi seviyesinin "önemli" seviyeden saldırı ihtimalinin yüksek olduğu `ciddi` seviyeye yükseltildiğini duyurmuş, söz konusu kararın İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5 tarafından alındığını ifade etmişti.

Heaton-Harris, "MI5, Kuzey İrlanda'ya yönelik Kuzey İrlanda bağlantılı terörizm tehdidini 'önemli'den 'ciddi'ye yükseltti. Halk tetikte olmalı, ancak paniğe kapılmamalı ve endişelerini Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı'na (PSNI) bildirmeye devam etmelidir" demişti.

Biden, başkent Belfast’a gelecek ve çarşamba günü İrlanda’yı ziyaret edecek.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bidonun önünde yakaydınız o arabayı daha makbul olurdu
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bidonun önünde yakaydınız o arabayı daha makbul olurdu
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere defol irlandadan
    Cevapla
  • karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle dağıtın ülkeyi
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    biden yargılanmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!