Mescid-i Aksa'ya 1500'den fazla fanatik Yahudi baskın düzenledi

İsrail güçlerinin korumasındaki 1531 fanatik Yahudi yerleşimci işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa'ya 1500'den fazla fanatik Yahudi baskın düzenledi
Mescid-i Aksa'ya 1500'den fazla fanatik Yahudi baskın düzenledi
GİRİŞ 11.04.2023 03:39 GÜNCELLEME 11.04.2023 03:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fanatik Yahudilerin, 5-13 Nisan tarihlerini kapsayan Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları devam ediyor.

İsrail polisi, bugün de gruplar halinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna giren Yahudi yerleşimcileri korumaya alırken çok sayıda polis de Müslümanların ibadet ettiği Kıble Mescidi etrafında konuşlandı.

Mescid-i Aksa'dan sorumlu Filistin İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, baskına, 23 ayrı gruptan oluşan 1531 fanatik Yahudi yerleşimcinin katıldığı belirtildi.

Fanatik Yahudilerin Aksa'nın avlusundan geçişleri sırasında orada bulunan Müslümanlar, tekbirler getirerek baskını protesto etti.

Bir grup Filistinli ile aralarında Türklerin de bulunduğu farklı ülkelerden gelen Müslümanlar, fanatik Yahudilerin geçtiği noktada cemaatle namaz kıldı.

İsrail polisinin geçen hafta iki gece üst üste Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara orantısız güç kullanarak ses bombası, plastik mermi ve coplarla müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, Batı Şeria'da da tansiyonu yükseltmişti.

Hamursuz Bayramı'nda "Aksa'ya baskın" çağrıları

Fanatik Yahudiler, 5-13 Nisan'daki Hamursuz Bayramı sırasında Aksa'ya yönelik baskın çağrılarını artırmıştı.

Bu dönemde baskın bekleyen Filistinliler ise ramazan ayında Müslümanlara Mescid-i Aksa'da itikaf çağrısında bulunmuştu.

Fanatik Yahudi 15 haham da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e mektup yazarak, Yahudi yerleşimcilerin Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa'da kurban kesmeleri için izin verilmesini istemiş, kurban kesmeyi başaranlara 5 bin 500 dolar değerinde ödül verilmesini önermişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    bu işi biz Türkler yapacak inşaallah mezara kadar reisle mezara kadar reisle
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    bu isi ancak reis cozer, arkasinda dik duralim, zamani gelince harekete gececeginden adim gibi eminim, biz bir uzuluyorsak emin olun reis bin uzuluyordur...
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerine tatile gittik Filistin'e Kudüs'e gitmedik. Allah'ım cc sen bizleri affet. Bizim olmadığımız yerlerde duyduk gördük ki çakallar girmemesi yerlere girer olmuş. Sabah Namazına Cuma namazına gider gibi gidildiği gün yakındır. Hazreti Ömer ra Selahaddin Eyyubi Kanuni Sultan Süleyman yolda geliyor. Lanetliler yeryüzünü yaşanmaz hale getirdiler. İnsanlar kurtulmalı.
    Cevapla
  • Alpagu 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım İsrail toprak işgal edebiliyorda biz neden edemiyoruz bunun şartı nedir ?
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bizi affet Mescid-i aksa kan ağlıyor Müslüman gaflette kâfir saldırıyor içim kan ağlıyor bizden başka hiçbir sözde Müslümanım diyen Devletler ölüm uydusunda bunun hesabını soracaksın biliyorum ben bunu yapanları sadece lanetliyorum ve Mescid-i aksa için dua ediyorum elimden gelen bu yarabbi Müslümanları ölüm uydusundan uyandır Allahım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı!
İşgalci İsrailliler, Filistin'e gönderilen yardım malzemelerini parçaladı!