Torun Denktaş, Rauf Denktaş'ın villasını sattı

KKTC'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın torunu Rauf Denktaş, dedesinin villasını MRB isimli inşaat şirketinin ortağı olan iş insanı Burak Başlılar'a sattı. Villanın satış fiyatı açıklanmadı.

Torun Denktaş, Rauf Denktaş'ın villasını sattı
Torun Denktaş, Rauf Denktaş'ın villasını sattı
GİRİŞ 11.04.2023 13:19 GÜNCELLEME 11.04.2023 15:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

KKTC'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın vefatına kadar yaşadığı Girne'deki Yılan Adası'na bitişik yüzme havuzlu iki katlı villanın yeni sahibi, dedesi ile birebir isme sahip torunu Denktaş'ın iş ortağı Burak Başlılar oldu.

Mülkün 1974 öncesi sahipleri Marina Hristofidis ve Celia Potudis ise, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'nin mahkemesi kabul ettiği Lefkoşa'da şurası Taşınmaz Mal Komisyonu'ndan tazminat bekliyor. Meskende 1969'da ünlü ABD'li oyuncu ve model Raquel Welch de kaldı. Rauf Denktaş, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sonra 1976 yılında, Kıbrıs Rum idaresinin Baf kentinde bıraktığı mülkünün karşılığı, Girne'de Yılan Adası'na bakan, deniz kıyısında iki katlı yüzme havuzlu villayı aldı. Denktaş vefat ettiği 2012 yılına kadar Girne'deki konutunda yaşadı. (Kuzey Kıbrıs'ta Rumların terk ettiği mesken ve mülkler, Rumlarla nüfus mübadelesi çerçevesinde, güneyde mülk bırakan Türklere dağıtıldı.)

İKMAL MERKEZİ

1960'lı yıllarda bir otel projesi çerçevesinde deniz doldurularak karayla yol irtibatı kurulan Yılan Adası, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sonra Türk askerinin ikmal merkezi olarak kullanıldı. Askeri bölge statüsündeki Ada'ya giden yol üzerine barikat kuruldu ve Denktaş'ın Yılan Adası'na bakan meskenine gidiş-geliş denetim altına alınmış oldu.

TORUN DENKTAŞ, MİRAS HAKLARINI DEVRALMIŞTI

Denktaş'ın vefatının akabinde dedesiyle tıpkı ismi taşıyan Serdar Denktaş'ın oğlu iş insanı Rauf Denktaş; babası, iki halası ve başka torunların miras haklarını devraldı.

Torun Denktaş geçen ay MRB isimli inşaat şirketinde ortağı iş insanı Burak Başlılar'a dedesinin villasını sattı. Villanın satış fiyatı açıklanmadı.

WELCH VE TATLI SERT

Denktaş’ın meskeninin satılması Kıbrıs Rum idaresinde de yankı buldu. 1974 öncesi mülkün Rum mirasçıları, Marina Hristofidis ve Celia Potudis isimli iki kız kardeş idi. Rum inşaat mühendisi Paris Potudis, 1961 yılında Yılan Adası'na bakan araziyi satın aldı ve eşinin karşı çıkmasına karşın İtalyan mecmualarından beğendiği dikdörtgen mimari modelde 2 katlı villayı yaptı. Kızı Marina Hristofidis'in "şekilsiz" diye tanım ettiği çok köşeli yüzme havuzu ise, 1971 yılında konutla birlikte dünyaca ünlü sanatkarların sinema çekimlerine sahne oldu. Türkiye'de 1970'li yıllarda TRT'de yayınlanan İngiliz yapımı "Tatlı Sert" dizisinin başrol oyuncusu Patrick Macnee, "Kan Emiciler" isimli vampir sinemasının sahnelerini bu villada çekti. İki ay evvel hayatını kaybeden Amerikalı yıldız Raquel Welch de 1971 imali "Sin (Günah)" isimli sinemasının çekimleri için geldiği Kıbrıs'ta bu konutta kaldı. Devrin Kıbrıs Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios'un büyük ilgi gösterdiği ünlü yıldız, Yılan Adası'ndaki villayı çok beğendi ve uzun müddetli kiralamak da istedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • azizy 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu ben sıradan bir vatandaşım..anam 2 babam 1 sene önce vefat etti...dairelerini kiraya dahi veremiyorum..vicdanen rahatsız oluyorum..anılarına saygısızlık gibi geliyor.. direnişin Kıbrıs davasının sembolü,rahmetli Rauf Denktaşın evi nasıl satılır..zaten 1 laf vardır halk arasında..mirasın ömrü 1 nesil.aradakine fayda etmez..torunlar satar yer.
    Cevapla
  • Unutmayan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurucu Cımhurbaşkanı Rauf Denktaş ın evi normal bir mülk değildir . Barış harekatında karargah olmuştur . Hatırası var KKTC devleti müze yapmalıdır
    Cevapla
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir dünya işte... Kimileri yer doymaz kimileri ise doymaya bulamaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen mi almıştın da sattın; kanunlar yanlış, satılamaz kaydı olmalıydı, sıradan bir insan değildi sayın denktaş..
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC Devleti Satın Almalıydı ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı