Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye ile enerji iş birliği mesajı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mayıs ayında yapılacak seçimler sonrasında enerji alanı dahil olmak üzere Türkiye ile iş birliğini geliştirmekten memnuniyet duyacaklarını açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye ile enerji iş birliği mesajı
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye ile enerji iş birliği mesajı
GİRİŞ 12.04.2023 09:56 GÜNCELLEME 12.04.2023 11:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, iki ülkede Mayıs ayında yapılacak seçimler sonrasında enerji dahil çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, iki ülkede Mayıs ayında yapılacak seçimler sonrasında enerji alanı dahil olmak üzere Türkiye ile iş birliğini geliştirmekten memnuniyet duyacaklarını açıkladı.

Atina'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Dendias, "Yunanistan Türkiye ile her zaman samimi ve dürüst bir iş birliğinin yollarını aramaktadır" dedi.

Akdeniz'de Yunanistan, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti, Mısır, Fransa, İsrail, İtalya, Ürdün ve Filistin Özerk Yönetimi arasında kurulan Doğu Akdeniz Doğal Gaz Forumu'nun Türkiye'ye de açık olduğunu belirten Dendias, "Bu foruma diğer ülkelerin de katılımını memnuniyetle karşılayacağımızı belirtmek isterim. Ancak bunun net bir koşulu var: O da uluslararası hukuka, uluslararası deniz hukukuna saygıdır" diye konuştu.

Yunanistan ve Mısır ayrıca Akdeniz'de deniz altına döşenecek bağlantı kablolarıyla Mısır'dan AB ülkelerine elektrik ihracatını kolaylaştırması hedeflenen bir proje üzerinde de çalışıyor. Yunan Copelouzos şirketi öncülüğündeki projenin maliyetinin 3,5 milyar euroyu bulması bekleniyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Berrin 1 yıl önce Şikayet Et
    TCG Anadolu denize inince Yorga’da degisiklikler yapti
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan yeter be,yunan ile dalaş,yahudi ile dalaş,misir ile dalaş daha bir sürü başka devletlerle!allah aşkina bizim,sevebilcegimiz,bir devlet yeryüzünde var mı?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen dalasmiyorsun. Adamlar elindekini almaya çalışıyor. Biat edersen dalaşmana gerek kalmaz.
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    dogal gaziniz bitince bizimle iyi gecinmeye calisiyorlar, dogalgazin anahtari bizde artik, Putin ve Aliyev sagolsun, hepsini bize karsi diz cokturduler...
    Cevapla
  • Gattarzalim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey yorgo fazla rüya görme.. Biz ansızın bir gece gelebiliriz dikat et rüyan bozulmasin..
    Cevapla
  • Apti 1 yıl önce Şikayet Et
    Su Adalari bosaltinda.Bakariz Caresine..Yoksa Bizi Yunana Girmeyi Mecbur etmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması