Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi

Rusya Kapustin Yar poligonundan kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığını duyurdu.

Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi
Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi
GİRİŞ 12.04.2023 14:02 GÜNCELLEME 12.04.2023 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Astrahan bölgesinde bulunan Kapustin Yar poligonundan kıtalararası balistik füzenin fırlatıldığı belirtildi.

Deneme, Rusya'nın  ABD ile kalan son nükleer silah kontrol paktı olan New START'a  katılımını askıya almasından yalnızca haftalar sonra gerçekleşti; bu anlaşma kapsamında ABD ve Rusya nükleer stoklarını sınırlamayı kabul etmişti.

GÜÇ GÖSTERİSİ

Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın İrlanda'ya iniş yaptığı sırada gizemli bir yeni kıtalararası balistik füze denedi. İngiliz basını Rus liderin bu hamlesini 'güç gösterisi' olarak yorumladı.

HEDEFLERİ VURDU

Açıklamada, füzenin deneme atışının başarıyla gerçekleştirildiği kaydedilerek, "Fırlatmanın amacı, gelişmiş kıtalararası balistik füze ekipmanlarını denemekti.” ifadesine yer verildi.

Deneme atışının gerçekleştirildiği füzenin adına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, füzenin, Kazakistan’da bulunan Sarı-Şagan poligonundaki hedefi vurduğu aktarıldı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Türkiye'de S-500 ortak üretimi için teklif getirdi ama ABD'nin 2 ci katsa yaptırımı ve Rusya'yla sıcak ilişkiler yüzünden ABD- NATO ve Avrupa'yla ilişkiler bozulur ve dışlanırız diye teklife sessiz kaldık.2 Ad S-500 Türkiye'nin tüm hava sahasını koruyacağı iddaa ediliyor.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    turkıyede yapmalı herkes bızı tehtıt edıyor fuzelerle .gok kuppe sıstemı gıbı fuze roket hava savunma sıstemı yapılmalı urfa gazı antepe fuze yagıyordu hava savunma sıstemı yetersız
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında sinyal bozucular devreye girerse görürüz uçmayı kaçmayı
    Cevapla
  • Engürü 1 yıl önce Şikayet Et
    Sinyal bozucumu
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Birkaçda Amerikaya Avrupaya yanlışlıkla gönder
    Cevapla
  • gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    kazakistan buna nasil iz8n veriyor ya hedef sasirip kazakistanin baskentini vursaydi
    Cevapla
  • Wertto 1 yıl önce Şikayet Et
    İzin istemişler midir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?