İngiliz medyasından Türkiye övgüsü: Dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olacaklar!

İngiliz medyasından Reuters, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Reuters yayımladığı haberde "Türkiye dünyada bir ilki gerçekleştirerek 50 SİHA'yı TCG Anadolu'ya konuşlandıracak" dedi.

GİRİŞ 13.04.2023 01:46 GÜNCELLEME 13.04.2023 09:32
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin ünlü medya kuruluşlarından Reuters tarafından yayımlanan haberde, yapımı tamamlanarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine teslim edilen dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'dan övgüyle bahsedildi. Söz konusu haberde "Türkiye dünyada bir ilki gerçekleştirerek 50 SİHA'yı TCG Anadolu'ya konuşlandıracak" denildi.

"TÜRKİYE, BU HAMLESİ İLE DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAK'

İngiliz medyası Reuters, "Türkiye ilk amfibi taarruz gemisini denize indirdi, dron yeteneklerini gözler önüne seriyor" başlıklı haberinde TCG Anadolu'nun özelliklerinden bahsetti. TCG Anadolu'nun Türkiye'nin bölgesel liderlik konumunu pekiştireceğine dikkat çekilen haberde, "232 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en büyük savaş gemisinde 30 ila 50 arasındaki SİHA'yı TCG Anadolu'ya konuşlandıracak Türkiye, bu hamlesi ile dünyada bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. SİHA'ları dünyada ilk kez sürü olarak kullanan Türkiye, deniz harp tarihine de yeni bir konsept kazandırmaya hazırlanıyor" ifadelerine yer verildi.

SİHA'lara 'oyuncak' benzetmesi yapan Merdan Yanardağ'dan skandal TCG Anadolu sözleri!SİHA'lara 'oyuncak' benzetmesi yapan Merdan Yanardağ'dan skandal TCG Anadolu sözleri!

TCG ANADOLU 17 NİSAN'DA HALKA AÇILACAK

Türkiye'nin Savunma Sanayii girişimlerinin yeni meyvesi olan dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'nun 17-24 Nisan aralığında vatandaşların ziyaretine açılacağı öğrenildi. Öte yandan ziyaret günlerinin Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesi vatandaşları sevindirdi.

TCG Anadolu 17 Nisan'da halka açılacak

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok canimmm. Yalandır. Biz şimdi TCG ANADOLU MU YİYECEGİZ? Bir profesör olarak aklım almıyor diyenlere gelsin bu haber
    Cevapla
  • İngiliz Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman İngiliz’e dikkat, pek hayra konuşmazlar, bir seferde 50 SİHA’yı batıracağız demeye getirmesin. Türk’ler için, İngiliz’in ağzından hiç iyi bir şey duymadım.
    Cevapla
  • OFLU RECEP 1 yıl önce Şikayet Et
    çoğunuzun ne demek istediği belli değil paylaştığınız şeyleri açıkça yazında bizde sizlerin vatan sever mi vatan hainimi olduğunuzu bilelim ona göre de cevaplar verelim kiminiz ülkede kimlerle nefes aldığını yazmış kimi işkembeyi doyuramadık yazmış icazetten bahsediyor siz nasıl yorum yapıyorsunuz benim gibi açık konuşun konuşmaya yüreğiniz yetmiyorsa da susun ki sizi adam zannetsinler
    Cevapla
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    İçinde vatan sevgisi olan allah razı olsun der icinde vatan düşmanlıgı olan söver dünyanın en büyügünü yapsan ne care düşman içimizde olunca
    Cevapla
  • MEHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu savunma yatırımları hız kesmeden devam eder.Etrafımız düşmanlarla çevrili.Atamızın yurtta sulh cihanda sulh koşulunu ancak bu şekilde yerine getirebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi