Litvanya: Çin'in yardımı olmadan Avrupa'yı savunabiliriz

Litvanya Dışişleri Bakanı Landsbergis, Çin'in yardımı olmadan Avrupa'yı savunabileceklerini belirterek, "Yardım talep etmek yerine gücümüzü ortaya koymalıyız" dedi.

Litvanya: Çin'in yardımı olmadan Avrupa'yı savunabiliriz
Litvanya: Çin'in yardımı olmadan Avrupa'yı savunabiliriz
GİRİŞ 12.04.2023 23:28 GÜNCELLEME 12.04.2023 23:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Landsbergis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa'yı totaliter yönetimlere verilen destek ve söz konusu ülkelere yapılan yatırımlar nedeniyle eleştirdi.

Rusya'dan enerji satın alınıp teknoloji transfer edildiğini belirten Landsbergis, "Sadece Rusya'ya komşu ülkelere değil, Batı toplumuna yönelik tehditleri de görmezden geldik. Ordular ihmal edildi, sınırlar savunmasız kaldı, işgalcileri püskürtme kapasitemiz azaldı." değerlendirmesinde bulundu.

Landsbergis, Ukrayna'nın savunulmasının aynı zamanda Avrupa'nın kendini savunması olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki jeopolitik körlüğümüz henüz düzelmedi. Rus saldırganlığı tehdidini görmemeyi seçtik ve şimdi Çin saldırganlığı tehdidini görmemeyi seçiyoruz. Aynı hatayı tekrarlamanın eşiğindeyiz. Rusya'dan Ukrayna'yı ve Gürcistan'ı işgal etmemesini istedik. Telefon görüşmeleri yaptık. Sonuç, trajik bir şekilde öngörülebilir bir felaketti. (Vladimir) Putin konusunda stratejimiz açıkça başarısız oldu. Şimdi, savunma harcamalarını ve üretimi artırmak veya transatlantik bağlantımızı güçlendirmek yerine, başka bir totaliterden Avrupa'da 'barışı sağlamamıza' yardım etmesini mi istiyoruz? Bu, Kuzey Akım doğal gaz boru hattından daha büyük bir hata olur."

Çin'in yardımı olmadan Avrupa'yı savunabileceklerini belirten Landsbergis, "Yardım talep etmek yerine gücümüzü ortaya koymalıyız ve dünyaya Ukrayna, Avrupa ve ABD'nin Avrupa kıtasını güvence altına almaya istekli ve muktedir olduğunu göstermeliyiz. Göndermemiz gereken tek sinyal bu." ifadesini kullandı.

Landsbergis, Avrupa'da barışın sağlanması için strateji değişikliğine gidilmesini önererek, "diktatörlere yalvarmayı önermiyorum" dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Yavaş savun sen çok hızlı savunuyon düşman yetişemiyor
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Savaşa hazır olalım diye konuşsa Avrupa kıtasında insan kalmaz yaşlı ve çocuklar hariç ,, çoğunluğu alkol ve uyuşturucu batağında ve çoğunlukta uyandı artık...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin kucağına düştünüz şimdi kıvranin bakalım kurtulmak için
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun boş, güvendiğiniz dağlara kar yağdı, Gaziantep ❤️❤️❤️❤️❤️
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek