Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması: Desteklemeye hazırız!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Özbekistan'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin iyileşmesi konusunda "Bunu her türlü teşvik etmeye ve desteklemeye hazırız" dedi.

Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması: Desteklemeye hazırız!
Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması: Desteklemeye hazırız!
GİRİŞ 14.04.2023 22:37 GÜNCELLEME 14.04.2023 22:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlediği basın toplantısında güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin iyileşmesinin, bölgedeki durumda önemli değişiklikler oluşturacağını belirterek, "Bunu her türlü teşvik etmeye ve desteklemeye hazırız." dedi.

RUSYA'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakanları toplantısıyla ilgili soruyu yanıtlayan Lavrov, toplantının tarihini, yerini ve konularını belirleme aşamasında olduklarını aktararak, "Bu konudaki pozisyonumuz net. Bu konudaki hiçbir koşul kabul edilemez." diye konuştu.

Lavrov, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin iyileşmesinin önemine işaret ederek, "Bu, bölgedeki durumda önemli değişiklikler yaratacak. Bunu her türlü teşvik etmeye ve desteklemeye hazırız. Toprak bütünlüğü ilkelerini, bu 4 ülkeden hiçbiri tartışmıyor. Bu da diyaloğu uzman düzeyinden dışişleri bakanları düzeyine çıkarmamız için iyi koşullar yaratıyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

'AFGANİSTAN'DA KAPSAYICI BİR HÜKÜMET KURULMASI ÖNEMLİ'

Afganistan meselesine değinen Lavrov, bu ülkede kapsayıcı bir hükümetin kurulmasının önemine dikkati çekerek, "Taliban, oluşturdukları hükümetin Özbek, Tacik ve Hazaraları içerdiğini söylüyor ancak hükümette yer alan bu etnik grupların temsilcileri de siyasi anlamda Taliban'ı temsil ediyor." diye konuştu.

Lavrov, Afganistan'da kapsayıcı bir hükümetin kurulması, ülkedeki insan haklarıyla ilgili sorunların çözülmesi ve genel olarak durumun iyileşmesinin, Taliban'ın resmen tanınmasına yönelik önemli bir adım olacağını vurguladı.

Afganistan'da Taliban yönetiminin ilk yılı doldu

'AFGANİSTAN'DA BATILI MESLEKTAŞLARIMIZIN PARMAĞI VAR'

Batı'nın Afganistan ile ilgili eylemlerini değerlendiren Lavrov, "Afganistan'da sadece DEAŞ değil, başka terör örgütleri de faaliyet gösteriyor. Terör eylemlerinin teşvikinde bazı Batılı meslektaşlarımızın parmağının olduğunu düşünmek için nedenler var." ifadelerini kullandı.

'ABD'NİN ASKERİ BİYOLOJİK FAALİYETLERİ HALKLARIN SAĞLIĞINA VE DOĞAYA DOĞRUDAN BİR TEHDİTTİR'

ABD ve müttefiklerinin askeri biyolojik faaliyetlerini de değerlendiren Lavrov, bu konudaki eylemlerin Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Bakan Lavrov, "Ülkelerimizin (BDT ülkeleri) güvenliğine yönelik tehditleri etkisiz hale getirmek için ortak çalışmalarımız önemlidir. Bunlar, bölgemizdeki terör, ABD ve müttefikleri tarafından yürütülen ve biyolojik güvenlik açısından çok tehlikeli emsaller oluşturan askeri biyolojik faaliyetlerdir. Bu da halkların sağlığına ve doğaya doğrudan bir tehdittir." değerlendirmesinde bulundu.

Batı'nın Rus sınırlarında sorunlar yaratma girişimde bulunduğunu belirten Lavrov, bunu askeri, siyasi ve diplomatik planlamada dikkate aldıklarını dile getirdi.

ABD ordu laboratuvarında biyolojik silahlarla ilgili araştırmalar, ölümcül  virüslerin dışarı sızma ihtimali üzerine sonlandırıldı | Independent Türkçe

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    kafir rusya uçaklarınla halepte binlerce müslümanı katlettin. kafirlerin ve içimizdeki onlarla işbirliği yapan münafıkların ( pkk ve pkk ile işbirliği yapanlar ) gideçekleri yer cehennemdir
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd bir yere çökmüşse orayı sömürüyordur karıştırıyordur... Şu an dünyanın en büyük fitnesi abd İngiliz ortaklığı yürüten Yahudi fitnesidir...bunlar Çine kadar tüm devletlere sürtünürler... Kimisini kendine köle yapmışlar kimisinide rakip görürler...darbe virüs kaos yangınlar siyasete karışma deprem kısaca hertürlü sıkıntıda bunların parmagı vardır..
    Cevapla
  • Cengiz Yg 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce tel rıfat ve mümbiçdeki pkklıları korumayı bıraksın Rusya. Abd çekildi rus askeri polisi girdi, pkkliler rus bayrağı ile devriye geziyor..
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz samimi olsanız zaten Suriye diye bir sorun olmayacak ama...
    Cevapla
  • avni 1 yıl önce Şikayet Et
    SDF ye tek laf etmeyip her fırsatta türk askeri suriyeden çıksın diyen esadla mı ilişkileri düzeltmeye hazırsın rus ayısı! hadi ordan, hem sen hem esad ülkenin yarısını gasp etmiş, bütün petrol kuyularına el koymuş SDF ye tek laf edip gık çıkaramıyorsunuz, bide utanmadan türkiye çıksın diyorsunuz, sonra da ilişkileri düzeltmeye hazırız, hadi lan ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor