Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Gerilim istemiyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, "İki ülke arasında gerilim ve tansiyon istemiyoruz. İkili ilişkilerin iyilik boyutunda sürmesini istiyoruz ve diliyoruz. Bu durum Patrikhane için de öyle. Daha güzel adımlar atılmasını istiyoruz" dedi.

GİRİŞ 15.04.2023 09:50 GÜNCELLEME 15.04.2023 11:13
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Paskalya Bayramı katılmak için Gökçeada'ya geldi. Bakan Dendias ilk olarak Gökçeada Merkez Panayia Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti. Bakan Dendias daha sonra Gökçeada Metropolithanesi'nde Fener Rum Patriği I. Bartholomeos ile bir araya gelerek gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Dendias, son dönemde Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinin iyi gitmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "İki ülke arasında gerilim ve tansiyon istemiyoruz. Bu ikili ilişkilerin iyilik boyutunda sürmesini istiyoruz ve diliyoruz. Bu durum Patrikhane için de öyle. Biz daha güzel adımlar atılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Patrik Bartholomeos ise, Türkiye-Yunanistan arasındaki olumlu gelişmelerden mutlu olduklarını belirterek, iki ülke arasında gerilim istemediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Dendias ve Fener Rum Patriği I. Bartholomeos birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Bakan Dendias, buradaki ziyaretinin ardından Zeytinliköy'deki Özel Gökçeada Rum İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Dendias, okul çıkışında ise Gökçeada’ya 11 yıl sonra bir Dışişleri Bakanı geldiğini belirterek, "Biz çok mutluyuz. Okulu da ziyaret ettik. 60 çocuğumuz bulunuyor burada. Umarız bir sonraki Dışişleri Bakanı'nın buraya ziyaretinde bu sayı 120 olacak. Biz bu durumdan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Ardından Gökçeada'yı Koruma, Yardımlaşma, Geliştirme ve Yaşatma Derneği'ni ziyaret eden Bakan Dendias, Tepeköy'de Agridia Kilisesi'ndeki Fener Rum Patriği I. Bartholomeos yönettiği Paskalya Yortusu ayinine katıldı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu lafta olmaz gerilimi siz yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de istemiyoruz Dendias. Adaları silahsızlandırın. Mavivatan haritamızı onaylayın. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıyın. Batı Trakyadaki Türk azınlığın haklarını teslim edin. Ülkenizdeki bize karşı beslediğiniz Teröristleri teslim edin. Bizim sizin toprağınızda gözümüz yok. Siz de megalo idea'dan vazgeçin. Bizi düşman olarak değil dost olarak seçin. İnanın hepimiz de mutlu oluruz.
    Cevapla
  • alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    gerilim isteseniz neyazar alayınız canı cehenneme ppklı terörisleri yıllardır besledinis 45 bin turk vatadasının canına kas etdiniz sizin istabulda yasama hakınız yok canınız cehenneme
    Cevapla
  • İzmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin kazanacağını anladılar geri vites yapıyor lar
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi milliyetçi duygularımız kabarmasın diye yumuşak mesajlar. Sakın inanmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Yıldızların altında tarihi yolculuk