Güney Kore, ABD ve Japonya'dan ortak füze savunma tatbikatı

Güney Kore, ABD ve Japonya, Doğu Denizi'ndeki uluslararası sularda ortak füze savunma tatbikatına başladı.

GİRİŞ 17.04.2023 11:51 GÜNCELLEME 17.04.2023 12:15

Kuzey Kore'nin ardı ardına gerçekleştirdiği füze denemeleri Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerini artırırken, Güney Kore, ABD ve Japonya, Doğu Denizi'nde uluslararası sularda ortak füze savunma tatbikatına başladı.

Güney Kore ordusu, Aegis füze savunma sistemine sahip savaş gemilerinin yer aldığı tatbikata, Güney Kore'nin ROKS Yulgok Yi I, ABD'nin USS Benfold ve Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerinin JS Atago muhripleri ile katıldığını açıkladı. Füze hedeflerine yönelik takip ve tespit faaliyetleri ile istihbarat paylaşımı prosedürlerini içeren tatbikatın, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve füze tehdidine karşı 3'lü güvenlik iş birliğini geliştirmek üzere yapıldığı öğrenildi.

Kuzey Kore bir ilki gerçekleştirmişti

Kuzey Kore, geçtiğimiz hafta ilk kez katı yakıtlı kıtalararası bir balistik füze test ettiğini duyurmuş, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ise Hwasong-18 füzesinin ülkesinin stratejik caydırıcılığını güçlendireceğini ve nükleer karşı saldırı kabiliyetini artıracağını ifade etmişti. Devlet medyası da füzeyi "şimdiye kadar geliştirilen füzelerin en güçlüsü" olarak nitelemişti.

Öte yandan Güney Kore, ABD ve Japonya'nın başkent Washington'da yapılan üst düzey savunma görüşmelerinde Kuzey Kore tehdidine karşı düzenli olarak füze savunma ve denizaltı tatbikatları gerçekleştirme konusunda mutabık kaldığı kamuoyuna yansımıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • trabzonli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu japonlar da zerre kadar akıl yok abd senin ülkene 2 kez nükleer bomba atmış hala abd ile iş birliği yapıyor
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    2. dünya savaşında birbirlerine soykırım yapan İngiliz-Alman-Fransız-İtalyan-İspanyol bugün nasıl AB çatısı altında birbirlerini kolluyorsa, Japon-Çin-Güney/Kuzey Kore-Tayvan-Hindistan gibi ülkelerde kendi birliklerini kurabilir ve AB-D'yi tamamen coğrafyadan kovabilirdi.. ABD zaten böyle bir birlik olmasın diye Kuzey Kore gibi bir ülke oluşmasına gönülden razı.
    Cevapla
  • Talha 76 3 yıl önce Şikayet Et
    Vurmadın gitti şu amrikanı vur kardaş arkandayuk saha güvenoyoğ
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi vur şu amarikaya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... Gözler İstanbul'daki zirvede: Mekke ittifakı bugün bir araya geliyor!
Samsun'da Oğuz Aydın'ın gecesi! Fenerbahçe 3 puanı kaptı