Guardian'a Türk seçmenden seçim cevabı: Erdoğan babamız gibi yerini kimse dolduramaz!

İngiliz Guardian gazetesi seçimlere kısa süre kala yer verdiği haberinde Türk seçmenlerin görüşlerini paylaştı. Guardian'a konuşan İflah Oluklu isimli genç "Erdoğan bizim için baba figürü gibi" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 17.04.2023 16:19 GÜNCELLEME 17.04.2023 16:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli The Guardiann gazetesi, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek seçim yarışıyla ilgili bir seçmenin görüşlerini paylaşırken, hiç beklemediği yanıtlar aldı.

23 yaşında olduğu belirtilen İflah Oluklu'nun, Erdoğan hakkında dikkat çeken ifadelerine yer verildi.

"Baba figürü gibi, yerini kimse dolduramaz"

Oluklu'nun, yıllardır hükümetin başındaki isim olan Erdoğan'ın yerini muhalefet cephesinden kimsenin dolduramayacağına ilişkin sözleri paylaşıldı:

"Erdoğan bizim için Türkiye'de bir baba figürü gibidir. 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Onu liderden uzaklaştırmanın imkansız olduğunu düşünmüyorum ama özellikle bu muhalefet içerisinde onun yerini doldurabilecek kimse yok” 

Erdoğan bizim için Türkiye'de bir baba figürü gibi. 20 yıldır ülkeyi yönetiyor.

Onu liderlikten uzaklaştırmanın imkansız olduğunu düşünmüyorum. Ama bilhassa bu muhalefet arasında onun yerini doldurabilecek kimse yok.

"Erdoğan'a özgürce oy veriyoruz, körü körüne değil"

Oluklu, konuşmasının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verme davranışına da vurgu yaparken, "Özgür irademiz var ve ona göre oy veriyoruz." ifadesini kullandı.

 “İnsanlar bizden, Erdoğan'a, AKP'ye oy verenlerden koyunmuşuz gibi bahsediyor, körü körüne oy veriyormuşuz gibi. Ama durum hiç de öyle değil, biz özgür seçime sahibiz ve ona göre oy kullanırız” 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • Bozkurt 11 ay önce Şikayet Et
    Asıl koyun 35 yıldır ayni projeyi sunuyoruz ama hic yapmiyoruz yine bizi seciyorlar deyipte onlara oy atanlar koyun
    Cevapla
  • Sinnir Lİİ 11 ay önce Şikayet Et
    Her seçimde kaybetmiş adamdan bıkmayanlar, her seçimi kazanmış Reisten bıktık diyerek aklını peynir ekmek ile yemiş oluyor herhalde.Bu mu özgür irade. Ya Rabbi bu toprak neler taşıyor.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    reis nerede biz orada. yaradanına kurban
    Cevapla
  • Yorum 11 ay önce Şikayet Et
    R. T. E yalnızca TÜRKİYE değil dünya şapka çıkarıyor .
    Cevapla
  • Orhan 11 ay önce Şikayet Et
    Devlet baba. Millet baba.vatan baba. Bin oyum olsa binini veririm...yeni turkiyenin el acmayan el pençe durmayan erkek yiğidi....canım sana feda olsun yüzyılın lideri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!