İslam dünyasında birçok ülke Ramazan Bayramı'nı cuma günü kutlayacak

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Bahreyn, Mısır, Filistin, Kuveyt, Lübnan ve Irak Ramazan Bayramın'ı cuma günü kutlayacaklarını açıkladı.

İslam dünyasında birçok ülke Ramazan Bayramı'nı cuma günü kutlayacak
İslam dünyasında birçok ülke Ramazan Bayramı'nı cuma günü kutlayacak
GİRİŞ 20.04.2023 21:27 GÜNCELLEME 21.04.2023 02:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, Şevval ayının hilalinin görülmesi üzerine cuma günü bayramın ilk günü olduğunu duyurdu.

Katar, BAE, Yemen, Bahreyn, Mısır, Filistin, Kuveyt, Lübnan ve Irak'taki yetkili mercilerden yapılan açıklamalarda, 20 Nisan'ın ramazan ayının son günü olarak tespit edildiği ve 21 Nisan'ın Şevval ayının ilk günü Ramazan Bayramı olarak kutlanacağı belirtildi.

Öte yandan, Umman ve İran'daki merciler, Şevval ayı hilalinin görülemediği için ramazan ayının 30 güne tamamlanacağını, 21 Nisan cuma gününün ramazan ayının son günü olduğunu ve Ramazan Bayramı'nın 22 Nisan cumartesi günü kutlanacağını açıkladı.

Bazı İslam ülkelerinin hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini değil kendi ülkelerinde görülmesini esas alması nedeniyle bayram farklı günlerde kutlanabiliyor.

Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı da ramazan ayının başlangıcı ve bayramların tespitinde, öteden beri İslam alimlerinin büyük çoğunluğunca benimsenmiş hilalin yerel görülmesini değil dünyanın herhangi bir yerinden görülmesini (ihtilaf-ı metali) esas alıyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran hiç bir zaman müslümanlarla bir arada olmamıştır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bugün hem cuma hemde ramazan bayramı bütün ümmedi muhammdin bayramı mübarek olsun. Bayram bolluk ve huzur getirsin inşallah iyi bayramlar
    Cevapla
  • RizeliAli 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm müslümanların mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun
    Cevapla
  • Ağrılı04 1 yıl önce Şikayet Et
    Her cuma Müslümanın bayramıdır.Ramazan bayramımız mübarek olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu