Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya'da yaşayan Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladığı mesajında, Türkiye ve Suriye'de yıkıma yol açan depremler sonrasında yapılan bağışları da takdirle karşıladığını belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Ramazan Bayramı mesajı
Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Ramazan Bayramı mesajı
GİRİŞ 21.04.2023 10:08 GÜNCELLEME 21.04.2023 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Ramazan Bayramı için "ülkemizdeki en büyük dini bayramlardan biri" ifadesini kullanan Steinmeier, Almanya'daki Müslümanların bayramını kutladı.

Müslüman ailelerin, dostların, ve komşuların bu hafta sonu Ramazan Bayramı'nı kutlamak için bir araya geleceklerini ifade eden Steinmeier, "Dünya nimetlerinden vazgeçtikleri ve içe döndükleri günlerin, akrabalarla geçirdikleri neşeli Ramazan gecelerinin ardından, beraberliği ve yaşam sevincini kutluyorlar" dedi.

Birçok Müslüman cemaatin bu yıl da iftar davetleri vermesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Steinmeier, inanmayan veya farklı inançlara sahip çok sayıda kişinin Ramazan'ı öğrenmek ve Müslümanlarla diyalog kurmak için bu imkânı kullanmasını dilediğini belirtti. Almanya Cumhurbaşkanı "Çeşitlilik içeren toplumumuzda birbirimize karşı ne kadar ilgili, açık ve saygılı olursak farklılıkların birlikteliği o kadar başarılı olur" dedi.

Mesajında, Türkiye ve Suriye'de yıkıma yol açan depremler sonrasında Müslümanların bağış yapma konusundaki istekliliğini takdirle karşıladığına işaret eden Almanya Cumhurbaşkanı, Ramazan Bayramı'nın aynı zamanda "Verme ve paylaşma bayramı, insanlığın bir kutlaması" olduğunu dile getirdi.

"Biz insanları farklı kılan ve birbirimize bağlayan şey merhamet, anlayış ve yardımseverliktir. Umut ve güven yaratan şey de yaşayan bu insanlıktır" diyen Steinmeier, bunun da "savaş, kriz ve felaket dönemlerinde tünelin ucunda gözüken ışık" olduğunu ifade etti.

BAŞBAKAN SCHOLZ'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Scholz, Twitter'dan, Ramazan Bayramı vesilesiyle Almanca, Türkçe ve Arapça paylaşımda bulundu.

Başbakan Scholz, "Bugün ramazan ayı üç günlük Şeker Bayramı ile sona eriyor. Tüm Müslümanlara mutlu ve hayırlı bir Ramazan Bayramı geçirmelerini dilerim" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Orhan PAMUK'la al takke ver külah yaptığında bu milletin gözünden düştün. Naparsan yap artık, gecmiş olsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri