Menendez: Türkiye F-16'ları hak edecek bir şey yapmadı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komite Başkanı Bob Menendez, Türkiye'ye sadece F-16 uçaklarında iletişimi sağlayan kitlerin satıldığını, jetlerin satılmadığını belirterek, "Türkiye bu şekilde ödüllendirilmek için yeterince bir şey yapmadı" dedi.

GİRİŞ 22.04.2023 10:19 GÜNCELLEME 22.04.2023 12:47
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Son yıllarda tansiyonun yüksek olduğu Ankara-Washington hattında, geçen hafta dikkat çekici bir gelişme yaşanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, F-16 savaş uçaklarının iletişim sistemi Link-16 taktik veri bağlantı ağının modernizasyon kitlerinin satışına yönelik kararını Kongre'ye ilettiğini bildirmiş ve bu gelişme Ankara'da memnuniyetle karşılanmıştı.

Geçen hafta Kongre'nin de onayıyla Türkiye'ye yapılan bu satış, uzun yıllar sonra ABD'nin Ankara'ya yaptığı ilk satış olarak kayıtlara geçti.

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMADIK"

Ankara karşıtlığıyla bilinen ABD'li senatör ve Senato Dış İlişkiler Komite Başkanı Bob Menendez de konuyla alakalı bir açıklama yaptı.

Yunan devlet televizyonu ERT'ye konuşan Menendez, Türkiye'ye F-16 satışına karşı olduğunu tekrarlarken, "Türkiye bu şekilde ödüllendirilmek için yeterince bir şey yapmadı. Ben F-16 satışına karşı olmayı sürdürüyorum. Kongre, Türk F-16 sistemlerinin modernizasyonuna yeşil ışık yakmadı; iletişimle ilgili parçaların satışına onay verdi. Erdoğan hükümeti, Yunanistan'a karşı aldığı tavrı değiştirmeli" ifadelerini kullandı.

Türkiye, ABD'den 20 milyar dolar değerinde yeni F-16 savaş uçakları ve yaklaşık 80 modernizasyon kiti satın almak istiyor.

"'BİR GECE ANSIZIN GELİRİZ' DİYEN ATİNA DEĞİL"

Türkiye-Yunanistan ilişkileriyle ilgili de Menendez, "Yunanistan ve Türkiye'deki seçimlerden sonra iki ülke arasındaki ilişkiler şekillenecek. Yunanistan hükümeti her zaman Türkiye ile barış içinde yaşamak istiyor. Hava sahalarını ihlal eden, kıta sahanlığını ihlal edenler Yunanistan değil. Yunanistan'dan 'bir gece ansızın gelebiliriz' diye açıklamalar yapılmıyor" yorumunu yaptı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 52
  • Mehmet tokmak 1 yıl önce Şikayet Et
    İbiş vermezsen verme sanki lütuf ticaret olum bu verirsen alırsın vermezsen babayı alırsın
    Cevapla
  • İnanan 1 yıl önce Şikayet Et
    F 16 gerek yok Hürjet imiz var F 16 gücünde Elimizdeki F 16 karı kendimiz modernize ederşz. F 35 gerek yok MMU TFX imiz var. Almazsak Amerika çıldırır. Artık batıya gerek yok. Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İnş vermezsiniz, tfx üretilip savunma bakanlığına teslim edildiğinde, bedava versenizde almayacağız,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun şuur altında Türk'ten gördüğü birşeyler var araştırmak lazım. Her taşın altından çıkıyor yunana ne borcu var acaba? bir açığınımı yakalamış yoksa
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadsiz sen kimsin ödül vermek kim Alıyorsak parasıyla alıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"