Erkek siyasetçiler, mecliste topuklu ayakkabıyla dolaştı

Kanada'da erkek milletvekilleri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parlamentoda topuklu ayakkabı giydi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, bu eylem karşısında farklı görüşler belirtti.

GİRİŞ 22.04.2023 16:11 GÜNCELLEME 22.04.2023 16:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, Kanadalı erkek milletvekillerinin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parlamentoda pembe topuklu ayakkabı giydiği görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, "Artık dikkatinizi çektiğime göre, kadına yönelik şiddet sadece fiziksel değil, her biçimiyle karşımıza çıkıyor. Benden başlayarak erkeklerin, eylemlerimizin ve sözlerimizin sonuçlarının farkında olması ve etrafımızda kadınlara alan yaratmak için daha iyisini yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ERKEKLERİ EĞİTMEK ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI"

Kanada Aile Bakanı Karina Gould ise, "Erkekleri ve erkek çocukları eğitmek çözümün bir parçası. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti sona erdirmek, hepimizin sorumluluğu" dedi.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Söz konusu görüntüler, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazıları milletvekillerinin farkındalık yaratma çabasının önemserken, bazı kullanıcılar ise bu eylemin yüzeysel bir jest olduğunu söyledi.

Alghabra'nın paylaşımına yorum yapan bir kullanıcı, "Kadınlar, takım elbiseli bir grup yetişkin erkek topuklu ayakkabılayla dolaştığı için kendini daha güvende hissediyor. Bunu neden daha önce yapmadığımızı merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise, "Erkeklerin topuklu ayakkabıyla yürümesi kadına yönelik şiddeti durdurmak adına nasıl bir teşvikte bulunabilir?" diye sordu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gerekli kanunlari cikarmak yerine soytarilik yapmak...
    Cevapla
  • Vatanını Seven 1 yıl önce Şikayet Et
    Her soytarılığı yapıyorlar sonra onların istediği soytarılıkları bizim yapmamızı istiyorlar. Kusura baksınlar SOYTARILARIN SOYTARISI OLMAYACAĞIZ.
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlara verilen fazla hakları protesto etmek için topuklu ayakkabı giyseler yeriydi.
    Cevapla
  • Suna 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanesi de;, kadına işkenceli şiddeti, daha kadınsı görünme adına böyle ayakkabı giyen kadınlar kendi kendilerine yapıyor; diyememiş mi? Bu kadar mı alışıklar topuklu giymeye:)))
    Cevapla
  • Musi 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan ayrıntıda gizli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...
Levent Gültekin'den İBB Başkanı İmamoğlu'na Roma tepkisi: Babanın parasıyla mı?