Son dakika: Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri başladı!

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sudan'ın başkenti Hartum'daki 140 kişinin Etiyopya üzerinden tahliye süreci başladı.

Son dakika: Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri başladı!
Son dakika: Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri başladı!
GİRİŞ 23.04.2023 19:39 GÜNCELLEME 23.04.2023 21:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki açıklamasında ilk tahliyelerin başkent Hartum’dan başladığını duyurdu.

Michel, tahliye çalışmalarına verdikleri katkı dolayısıyla Fransa ve Cibuti’nin yanı sıra AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e teşekkür etti.

Çatışmaların başlamasından sonra AB’nin Sudan’daki İrlandalı Büyükelçisi Aidan O’Hara’nın konutunda saldırıya uğradığı bildirilmişti. AB’nin Sudan’daki İnsani Yardim Misyonu Şefi Belçikalı Wim Fransen’in de silahlı saldırıda yaralandığı açıklanmıştı.

ABD ve İngiltere gibi birçok ülke Sudan’dan vatandaşlarını tahliye etmeye başladığını açıklamıştı.

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar ikinci haftasına girdi.

Ordu ile isyancı ilan ettiği HDK arasında başkent Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda 413 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 551 kişi yaralandı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • TürkiyeM 1 yıl önce Şikayet Et
    siha larla mücadele etmeli Türkiye
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık 3500 4000 Türk var diye hatırlıyorum insanlar işletmelerini bırakıp gelemiyor çok kötü bir süreç Allah yardımcıları olsun inşallah
    Cevapla
  • Serhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sudana da mı demokrasiyi getiriyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi